Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na okruglom stolu "Sigurnosni izazovi u Gradu Zagrebu u odnosu na europske metropole" zaključeno je da je Zagreb siguran grad.


Na okruglom stolu "Sigurnosni izazovi u Gradu Zagrebu u odnosu na europske metropole" održanom u ponedjeljak u Starogradskoj vijećnici naglašeno je kako je Zagreb siguran grad, ali da je neophodno raditi na prevenciji ugroza za građane, naročito u svjetlu nedavnih terorističkih napada u Parizu.

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomašević najavio rezanje sredstava udrugama, odgovorio hoće li poskupjeti komunalne usluge, komentirao i izbor novog ravnatelja Srebrnjaka Dugovi Zagreba - Nova vlast - 6 Bivši Bandićev pročelnik za financije o onome što čeka Tomislava Tomaševića: "Ne bih mu bio u koži, situacija je složena"

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da se sigurnost u Zagrebu "piše velikim slovima" te da je grad siguran. To ne znači da možemo spavati na lovorikama, kazao je dodavši kako je najbolja prevencija dobar rad svih gradskih službi i ustanova na dobrobit svih građana kao i stvaranje ozračja multikulturalnosti i tolerancije.

Istaknuo je kako će zaključci ovog skupa obvezivati zagrebački Ured za upravljanje hitnim situacijama kako bi se sigurnost u gradu još povećala.

Sigurnosni stručnjak Mirko Bilandžić rekao je da je sretan što je grad organizirao takav skup koji je okupio stručnjake s raznih područja sigurnosti te da su i Zagreb i Republika Hrvatska izloženi sigurnosnim rizicima novog vremena. Živimo u vremenu kada je jedino izvjesna neizvjesnost, dodao je.

Ocjenu da je Zagreb siguran grad ponovio je i Josip Hibler, voditelj operativno komunikacijskog centra zagrebačke policije, koji je iznio policijske statistike u kojima se bilježi trend pada kaznenih djela proteklih godina. Također bilježi se i pad poginulih u prometnim nesrećama, rekao je i dodao da se taj trend bilježi već zadnjih nekoliko godina. Što se tiče terorizma naglasio je potrebu podizanja svijesti o opasnosti.

Na skupu su sudjelovali i drugi stručnjaci za sigurnost i znanstvenici koji se bave sigurnošću koji su naglasili potrebu jačanja svijesti građana o opasnostima koje ih mogu zateći kao i o novoj sigurnosnoj kulturi u velikim gradovima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook