Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader na predizbornom skupu te stranke u Zadru ocijenio je kako HDZ danas pred ljude izlazi ponosna obraza i čela, jer su svi svjesni da su ostvarili svoja obećanja.


Kako je rekao Sanader, Hrvatska je danas puna optimizma, vjere i samopouzdanja od Vukovara do Dubrovnika, što potkrjepljuje i najnovije istraživanje po kojima 60 posto ljudi danas gleda s optimizmom na budućnost, za razliku od kraja mandata bivše Vlade, kad je optimističnih bilo tek 30 posto. 

Vezani članci Američka vojska u Zadru - 2 Impresivne slike iz Zadra: Američka vojska stigla u Hrvatsku, imaju poseban razlog Policija, ilustracija Masovna tučnjava u Zadru: Jedan muškarac prevezen u bolnicu. Svjedoci tvrde da je uboden nožem

To je znak da smo pokrenuli Hrvatsku, vratili dostojanstvo braniteljima, majkama i hrvatskom narodu i da nećemo zaboraviti Hrvate u BiH i diljem svijeta, rekao je Sanader.

Za oporbu je ustvrdio da se bave samo podjelom fotelja, ali da će te fotelje sanjati još četiri godine u oporbi. Rekao je da je u jednom trenutku došao u napast skinuti s interneta program SDP-a, tiskati ga i predati ljudima da ga čitaju.

'On je toliko bezvezan da svaki čovjek koji ga pročita mora dati glas HDZ-u', ocijenio je Sanader. To su fraze i floskule, oni ne znaju ništa osim novog poreza, a mi smo protiv poreza na kapitalnu dobit, protiv smo legalizacije droga i protiv smo izbacivanja vjeronauka iz škola, opetovao je.

Na kraju je rekao da u IX. izbornoj jedinici očekuje da će HDZ dobiti devet od 14 saborskih mandata, te očekuje borbu za deseti mandat. Na kraju je izrazio veliku zahvalnost prvom predsjedniku HDZ-a Franji Tuđmanu, bez kojega ne bi bilo samostalne Hrvatske, te pozvao i sve ostale stranke da nadiđu vlastiti egoizam i odaju priznanje dr. Tuđmanu. To su okupljeni u velikom predizbornom šatoru podzravili gromkim pljeskom.