Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Škole ne smiju nositi nazive branitelja?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Sesvetske Sopnice novoizgrađenoj školi žele dati ime po poginulom branitelju, pukovniku, zapovjedniku tenkovske postrojbe Tigrova, Nenadu Babiću. No, gradske službe to su zabranile.

Branitelji, čini se, nisu zaslužili da javne ustanove nose imena ponekog od njih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razbojništvo u Sesvetama Naručili hranu pa opljačkali dostavljača iz Indije, ukrali mu nekoliko stotina eura Slika nije dostupna Hara nad sjevernim Jadranom Otkud cikloni ime Teodor?

Više od sedamsto ljudi u Sesvetama potpisalo je peticiju. Razlozi da škola u njihovom mjestu nosi ime Nenada Babića, smatraju, i više su nego dovoljni. 

'Zato što je to dečko koji je ovdje rođen, stanovao je, živio je, pukovnik Hrvatske vojske, zapovjednik Prve bojne oklopne brigade Tigrovi, časno poginuo', kažu stanovnici Sesveta.

Zahtjev za promjenom imena pokrenuli su prije nego što je škola sagrađena. No, nisu znali da njihova velika želja neće biti ispunjena. 

Prepreka je bila jedno objašnjenje da je on hrvatski branitelj i da ni jedna škola u Zagrebu ne nosi ime branitelja, ali netko mora bit prvi. 

Odluku je donijelo Vijeće gradske četvrti, ali, kako kažu, prema naputku zagrebačkog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport. 

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene