Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici Sesvetske Sopnice novoizgrađenoj školi žele dati ime po poginulom branitelju, pukovniku, zapovjedniku tenkovske postrojbe Tigrova, Nenadu Babiću. No, gradske službe to su zabranile.


Branitelji, čini se, nisu zaslužili da javne ustanove nose imena ponekog od njih.

Vezani članci Nova trgovina Stridon u Sesvetama - 5 Unatoč teškim okolnostima: Nova trgovina Stridon u Sesvetama otvorila se dan prije Badnjaka Donacije Ivanu Penteku i njegovoj obitelji Božić će dočekati u kući bez vode i sanitarnog čvora: "Osjećamo se ostavljeno, da nije bilo donacija..."

Više od sedamsto ljudi u Sesvetama potpisalo je peticiju. Razlozi da škola u njihovom mjestu nosi ime Nenada Babića, smatraju, i više su nego dovoljni. 

'Zato što je to dečko koji je ovdje rođen, stanovao je, živio je, pukovnik Hrvatske vojske, zapovjednik Prve bojne oklopne brigade Tigrovi, časno poginuo', kažu stanovnici Sesveta.

Zahtjev za promjenom imena pokrenuli su prije nego što je škola sagrađena. No, nisu znali da njihova velika želja neće biti ispunjena. 

Prepreka je bila jedno objašnjenje da je on hrvatski branitelj i da ni jedna škola u Zagrebu ne nosi ime branitelja, ali netko mora bit prvi. 

Odluku je donijelo Vijeće gradske četvrti, ali, kako kažu, prema naputku zagrebačkog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport. 

Više u video prilogu.