Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo radovi, sada kiša

Škola tek izgrađena, a krov joj procurio i prije početka nastave!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog velikog kašnjenja radova u najvećoj riječkoj školi bio je upitan početak nastave. Većinu radova izvođači su ipak uspjeli završiti, no već nakon prve kiše krov je procurio na desetak mjesta.

Prva jača kiša i novi šok u osnovnoj školi Srdoči. 'Na nekoliko mjesta smo uočili da voda dosta curi. Sigurno da nismo sretni i zadovoljni što je do ovoga došlo', izjavio je Ivan Vukić, ravnatelj Osnovne škole Srdoči. Iz nadzora tvrde da ovaj problem već dulje vrijeme postoji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snimile kamere Odvjetnik divljački napao kolegicu, unosio joj se u lice i zaprijetio: "'Oćeš da ti opalim šamar? Kad izađeš sa suda..." Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

'Ovaj problem je bio svojevremeno vidljiv i saniran. I jedno vrijeme smo mislili da je završen, ali očito nije', rekao je Benjamin Bašić, glavni nadzorni inženjer. Pregledom je uočeno još nedostataka. Baš zbog ove škole, strože kriterije za buduće izvođače najavio je i sam ministar Željko Jovanović.

>> Više od pola milijuna učenika od 3. rujna u školskim klupama

'Mi smo i sad uoči završetka radova naišli na neke probleme kad smo puštali vodu, ispirali vodokotliće, i tako dalje', dodao je Bašić. Šefa gradilišta danas nismo uspjeli dobiti. Škola je prekjučer prošla tehnički prijam, ali na njemu se provjerava samo je li sve predviđeno projektom i napravljeno.

'Već se uočavaju određeni nedostaci koji se po meni ne bi nikako smjeli događati', rekao je ravnatelj Vukić. Zbog kašnjenja radova i useljenje u školu počelo je tek prije nekoliko dana, a preseliti cijeli inventar najveće riječke škole nije jednostavan posao. Svo osoblje škole, nastavnici pa čak i učenici i njihovi roditelji pokušavaju sada školu osposobiti do ponedjeljka.

'Na žalost takva je situacija kakva je i mi dajemo sve od sebe da u ovih nekoliko dana napravimo posao što je bolje moguće', rekla je Ana Babić, profesorica talijanskog jezika. 'Malo je vremena, ali naučeni smo i znamo da moramo useliti pa trudimo se baš svi', rekla je Radojka Prijić, profesorica kemije i biologije. Izvođači su obećali sanirati situaciju u što kraćemu roku, ali ne mogu raditi po kiši. Učenicima, roditeljima i nastavnicima škole Srdoči preostaje jedino nadati se lijepom vremenu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene