Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na internetu je pokrenuta stranica koja je svojevrsni poziv na linč homoseksualaca i lezbijki. Policija analizira stranicu.


Nakon što je jučer Facebook grupa koja je pozivala na mržnju ugašena, danas se na internetu pojavila stranica homopopis.com na kojoj tko god želi može postaviti slike navodnih homoseksualaca i lezbijki. No, nakon što je objavljeno da se policija zainteresirala za spomenutu stranicu njoj se više ne može pristupiti.

Vezani članci Slika nije dostupna Organizatori Zagreb Pridea homofobom desetljeća proglasili Marijanu Petir Slika nije dostupna Borovec: Nitko racionalan nakon splitskog iskustva neće nešto napraviti

Nepoznati autor je pozvao građane da fotografiraju homoseksualce na subotnjem Prideu u Zagrebu i njihove fotografije, u što većoj rezoluciji postave na internet.

Autor stranice je istaknuo da mu je cilj 'zaštititi građene Hrvatske s ukazivanjem na homoseksualni dio stanovništva'. Na koji način ovom stranicom građane misli zaštititi, autor nije precizirao.

Krunoslav Borovec je za Dnevnik.hr rekao da je policija već primila prijavu te je slučaj proslijeđen krim-policiji koja anlizira stranicu. Ukoliko krim-policija utvrdi da nema ničeg kažnjivog konzultirat će se s Državnim odvjetništvom što se može učiniti. MUP je obavijestio i Agenciju za zaštitu osobnih podataka.

'Evo, mogu reći kako je utvrđeno da se vlasnik servera nalazi u Francuskoj, a vlasnik domene se nalazi u SAD-u, što će dodatno otežati samo kriminalističko istraživanje, ali bez obzira na to mi nastavljamo svoj rad i mi vjerujemo da ćemo utvrditi osobu koja je postavila taj sadržaj', rekao je Borovec.

Autor stranice je sam napomenuo da su sve slike na ovoj stranici slikane na javnim skupovima i da samim time ničija privatnost nije narušena.