Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U PU ističu da su pregledom videosnimki utvrdili identitete i drugih osoba koje su počinile kaznena djela. Mogu se očekivati nova uhićenja.


Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske danas poslijepodne uhitili su i na kriminalističko istraživanje priveli tri osobe .

Vezani članci Gorio stan u Požeškoj ulici u Splitu - 3 VIDEO Drama u Splitu: Gorio stan na devetom katu zgrade, jedna osoba završila u bolnici Policija, ilustracija Maskirani muškarac u Splitu uletio drugom čovjeku u kuću: Nakon fizičkog sukoba jedan završio u bolnici, drugoga privela policija

Kako je izviješteno na internetskim stranicama PU, osnovano se sumnja da su u subotu 11. lipnja , tijekom održavanja LGBT Pridea, počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz čl. 331. st. 2.i kazneno djelo iz čl. 108. st. 2 povreda prava na okupljanje i javni prosvjed u vezi s kaznenim djelom iz čl. 89 st. 36 zločin iz mržnje. Sumnja se da su se tijekom javnog skupa ponašali na osobito drzak i neprimjeren način te da su svojim postupanjem doveli sudionike skupa u ponižavajući položaj.

Riječ je o dvojici 21-godišnjaka i jednom 22-godišnjaku iz Splita. Pokazivali su srednji prst, vrijeđali i vikali.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja bit će privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. To će biti prvi izgrednici sa subotnjeg Pridea koji će biti kazneno prijavljeni. Svi ostali gone se prekršajno, osim trojice koji su zatečeni s marihuanom.

U PU ističu da su policijski službenici pregledom videosnimki utvrdili identitete i drugih osoba kod kojih su zamijećena postojanja obilježja navedenih kaznenih djela. Kriminalističko se istraživanje s ciljem utvrđivanja identiteta ostalih počinitelja nastavlja, a mogu se očekivati i nova uhićenja. (Agencija VLM)