Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji šokirani

Skandalozno: Gospićki liječnici se fizički obračunali nad umirućim djetetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragična priča za roditelje 2-godišnje djevojčice i sramotna za hrvatsko zdravstvo dolazi iz Gospića.

Smrt uzrokovana teškom bakterijskom infekcijom u subotu u Gospiću otkrila je i krajnje neprofesionalno ponašanje dvojice liječnika koji su se, pred šokiranim roditeljima, nad djetetovim krevetom fizički obračunali.

Pročitajte i ovo Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio'' Ilustracija Tragedija na Kosovu Rođaci pretukli djevojčicu (4) nasmrt? "Kada sam je uzela u naručje, nije mogla hodati, samo je plakala"

Malenu Antoniju ništa ne može vratiti. Bakterijska infekcija bila je pretežak suparnik, no događaji kojima su ionako šokirani roditelji svjedočili u bolnici, mogli su se i morali izbjeći. Pred njihovim očima, nad umirućim djetetom, tvrde, fizički su se sukobila dvojica liječnika.

'Da, sukob je bio nad mojim djetetom, dok je moje dijete disalo, borilo se za život. Sukob je bio tamo. Ja sam to sve gledala', kazala je Antonijina majka Marizela Jelić.

Najgore od svega jest to što je, prema njihovu svjedočanstvu, umiruću djevojčicu jedan od liječnika, zbog nedostatka kreveta, htio maknuti s intenzivnog odjela.

'I napao je anesteziologa, radi toga da on ima svog pacijenta i da smjesti moje dijete negdje drugdje', ispričala je šokirana majka.

Radi nemilog događaja istrage su pokrenute i u samoj bolnici, ali i u ministarstvu.

'Ja znam da je bio konflikt između liječnika i ja sam naredila da se očituju svi o tom događaju. Na osnovu tih saznanja pokrenut ću, ako bude potrebno, sve stegovne mjere koje su zakonskim propisom predviđene', kazala je Marija Vrkljan Ilijevski, ravnateljica Opće bolnice Gospić.

Iz Ministarstvoa zdravstva i socijalne skrbi kažu kako su obaviješteni o slučaju. Kada prikupe cjelovitu dokumentaciju proslijedit će je Povjerenstvu za stručni nadzor Hrvatske liječničke komore.

'Mogu samo tvrditi da taj konflikt nije imao nikakve reperkusije na liječenje male Antonije. To je jedno vrlo teško stanje. Meningokokna sepsa koja ima 90-95 posto smrtnosti i uz pravovremeno i najbolje liječenje', kazala je ravnateljica.

Ipak, ostaje činjenica kako roditelji, da nije bilo ovog teškoga incidenta, ne bi imali razloga sumnjati da su liječnici učinili sve da bi pomogli njihovu djetetu. Ovako, bez obzira na sva uvjeravanja liječnika i nalaze, uvijek ostaje sumnja - je li moglo završiti i drugačije?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene