Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Milanović: Ne ukidamo mjere zapošljavanja, čekamo novac iz EU fondova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Milanović poručio je sa sjednice Vlade kako se mjere zapošljavanja ne ukidaju, već se čekaju sredstva iz EU fondova.

"Skoro 60 posto onih koji su radili kroz mjere aktivne politike zapošljavanja, pronašlo je posao. Mjere ne ukidamo, čekamo sredstva iz EU fondova", poručio je na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Riba Pojas - 1 riba pojas Iznimno rijedak susret s ogromnom ribom, morskim čudovištem: U Jadranu je viđena tek 3 puta, a u cijelom Sredozemlju samo 60 Andrej Plenković Sjednica Vlade FOTO Pogledajte nove koeficijente u državnim i javnim službama

Usvojen je prijedlog strategije borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2020. kao temeljnog dokumenta koji omogućuje sustavan i zajednički pristup svih relevantnih dionika u rješavanju problema siromaštva i socijalne isključenosti, uz osiguravanje minimalnog standarda najugroženijem dijelu društva, te sprječavanje novih pojava siromaštva i socijalne isključenosti.

Sabor nastavlja zasjedanje raspravom o Zakonu o državnim potporama

Usvojen je i prijedlog uredbe o izmjeni i dopuni Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama.

Koeficijenti plaća učitelja, nastavnika i odgajatelja povećavaju se za 3,5-8 posto, rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović. Temeljni kriterij mora biti stručnost i kvaliteta rada, dodao je.

"Ovo je više gesta nego financijski dobitak, volio bih da možemo više", komentirao je premijer Milanović.

Vlada je usvojila i prijedlog odluke o donošenju Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje od 2014. do 2020. godine s detaljnim planom za razdoblje od 2014. do 2016. godine.

"Ovim programom predviđa se da 2000 kuća godišnje smanji emisiju CO2 i poveća energetsku učinkovitost", istaknula je ministrica Anka Mrak Taritaš.

Usvojena su i tri prijedloga za izdavanje dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu.

'Povijesne investicije'

Vlada je usvojila prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Hrvatskih voda kojom se odobrava sufinanciranje provedbe projekta "Sustav odvodnje s uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča".

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina istaknuo je kako se radi o projektu vrijednom 49,7 milijuna eura.

Isto tako usvojen je i prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Hrvatskih voda kojom se odobrava sufinanciranje provedbe projekta "Projekt poboljšanja vodne infrastrukture u Osijeku".

"Radi se ulaganju od preko 100 milijuna eura u vodno godspodarstvo grada Osijeka i Poreča, ovo su povijesne investicije", istaknuo je premijer Milanović.

Dar Kraljevini Danskoj

Vlada je nadalje usvojila prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sklapanje ugovora o nabavi LDPE vreća s logom Fonda za PET, Al/Fe i stakleni ambalažni otpad i sigurnosnih vezica.

"Ova reforma staje na kraj manipulacijama i zloupotrebi sustava ambalažnog otpada", istaknuo je resorni ministar Mihael Zmajlović.

Vlada je odlučila nešto pokloniti i Kraljevini Danskoj.

"U sklopu povlačenja OSRH iz ISAF misije, RH darovat će dva ureda i devet kontejnera Kraljevini Danskoj", istaknuo je ministar obrane Ante Kotromanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene