Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sisak: Arsenal odbačenog oružja prijeti kupačima na Kupi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šokantna situacija u Sisku. Kod samog kupališta na rijeci Kupi pronađen je pravi arsenal minsko-eksplozivnih sredstava. Odbačene ručne bombe, granate i streljivo otkriveni su sasvim slučajno.

Gotovo nedirnute, samo nagrizene vremenom ove bombe na dnu Kupe leže očito već godinama. Na metar i pol dubine slučajno ih je otkrio akademski slikar, Marijan Crtalić. Čovjek koji već godinama kulturno naslijeđe Siska pokušava izbaciti na površinu, naletio je na mine.

Pročitajte i ovo Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku Andrija Jarak u Hrvatskoj Kostajnici (Foto: dnevnik.hr) Strah od novih klizišta U Hrvatskoj Kostajnici tlo i dalje podrhtava: Grabar-Kitarović obećala da će uplatiti novac za ljude koji su ostali bez kuća

Da Kupa na samom dnu krije pravi arsenal minsko-eksplozivnih sredstava zna i sisački fotoreporter Miroslav Arbutina, kojega je ta činjenica šokirala.

Iako se gotovo svake godine provodi akcija čišćenja rijeke, ljudska nepažnja nema granica. Novog eksplozivnog sadržaja sve je više, pretpostavlja se da ih bacaju građani s obližnjeg mosta. No, kupanje s granatama ne shvaćaju ozbiljno.

Uz to što se kupaju građani, na ovom mjestu često plove i brodice te turistički brodovi pa je teško i zamisliti kakva bi se tragedija mogla dogoditi u slučaju aktivacije. 

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene