Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV

Hajdaš Dončić: "Drago mi je da je zaključak krapinsko-zagorskog SDP-a urodio plodom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Siniša Hajdaš Dočić rekao je u Dnevniku Nove TV da SDP krapinsko-zagorske županije želi da se u skladu sa statutom raščiste problemi koje imaju u stranci.

U ekskluzivnom razgovoru s reporterkom Sabinom Tandarom Knezović u Dnevniku Nove TV Siniša Hajdaš Dončić rekao je da ga veseli što je SDP stranka koja ima ''demokratski suficit''.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

''Zaključak SDP-a krapinsko-zagorske županije urodio je plodom, vodi se konstruktivna rasprava, bez live prijenosa u medijima. Takve stvari se moraju događati između četiri zida – to su Predsjedništvo i Glavni odbor'', rekao je Hajdaš Dončić.

''Naš prijedlog je bio vrlo jasan, svjesni smo da su neki članovi pretjerali u svojim javnim istupima, isključivo štete stranci. Ali ako želimo da predsjednik ima potpuni demokratski legitimitet, smatramo da najviše tijelo, a to je Glavni odbor donese odluku treba li nadopuniti točku dnevnog reda o konvenciji s točkom povjerenja predsjednika. Ako predsjednik u tom trenutku ima potporu, to znači da i osobe koji su mu najveći kritičari, su pretjerali i stranka ima glas za njihovo isključenje'', rekao je Hajdaš Dončić.

Na pitanje vodi li Davor Bernardić dobro stranku kazao je: ''Vidjet ćemo to u njegovim sljedećim koracima. On je devet mjeseci predsjednik stranke. Vidjet ćemo kako će, prije svega reagirati na ovu inicijativu krapinsko-zagorskog SDP-a''. Dodaje da to nije uvjet, već način da se vide njegove osobine.

Ambicija za predsjednika SDP-a nema, jer kaže, da ih je imao, onda bi se kandidirao.

A što misli o oporbi koja se bavi samom sobom umjesto o pitanjima važnima za društvo, kaže: ''Intencija cjelokupnog našeg Predsjedništva krapinsko-zagorskog SDP-a je da se te stvari prekinu i da se počnemo baviti problemima društva. Problemima koje imamo u stranci trebamo se baviti unutar četiri zida''.

 

 

Cijeli razgovor možete pogledati u priloženom videu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene