Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić napomenuo je kako novac za izgradnju Pelješkog mosta nije novac Europske unije, nego je to "naš novac" jer Hrvatska uplaćuje novac u zajedničku blagajnu.


Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić večeras je za ožujak 2015. godine najavio upućivanje aplikacije u Bruxelles za sufinaciranje gradnje Pelješkog mosta.

Vezani članci Pelješkim mostom od ljeta 2022. - 2 Provjerili smo stanje na gradilištu Pelješkog mosta: Čelik iz Kine stigao, gradilište opet radi punom parom Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora Radovi na Pelješkom mostu u punom jeku, sve budno nadzire i bivši šef Sabora: "Uživam u tome, gledam sve operacije odavde"

'Nakon izrade studije preizvodivosti, Hrvatske ceste ugovaraju studiju izvodivosti koja će biti paralelno gotova kada bude ishođena cijela revizija glavnog projekta ili hrvatska građevinska dozvola. U ožujku iduće godine Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture uputit će gotovu aplikaciju u Bruxelles', izjavio je Hajdaš Dončić novinarima u Divuljama.

Branko Grčić: Hrvatska od EK dobila eksplicitnu potvrdu za cestovno povezivanje juga zemlje

Izrazio je uvjerenje da će cestovno povezivanje hrvatskog juga biti preko Pelješkog mosta, jer je za tu namjenu osigurano više od 300 milijuna eura. 'Reći ću iskreno, to je dovoljno za izgradnju mosta, međutim budimo strpljivi, poštujmo proceduru. Idemo korak po korak da zadovoljimo sve uvjete", rekao je Hajdaš Dončić.

Napomenuo je kako novac za izgradnju Pelješkog mosta nije novac Europske unije, nego je to "naš novac" jer Hrvatska uplaćuje novac u zajedničku blagajnu. "To je naš zajednički novac s kojim ćemo izgrađivati zračne luke, ceste, vodovode i kanalizaciju. Samo je pitanje opravdanosti projeta i pitanje visine sufinaciranja, a o tome ne može početi pričati nitko prije proljeća sljedeće godine", poručio je ministar

Ministar Siniša Hajdaš Dončić: 'Četiri ujutro je, svi komadi su otišli, nema više dobre cuge - autoceste idu u koncesiju'

Hajdaš Dončić je u popodnevnim satima na Hvaru obišao gradilište državne ceste Jelsa-Poljice. U Divuljama je nazočio svečanosti u povodu otvaranja aerodroma na vodi u Kaštel Štafiliću, tvrtke European Coastal Airlines, odakle je nadavno uspostavljena hidroavionska linija do Jelse.

Novinare je izvijestio i da se lučki kapetan u Splitu na današnjim razgovorima složio s uspostavom aerodroma na vodi u splitskoj gradskoj luci. "Pokušat ćemo pronaći prostor za ponton, a to će biti lakše kada se završe vanjski gatovi u splitskoj zračnoj luci", rekao je.

Upitan kako komentira zbivanja u tvrki Gradelj, odgovorio je kako je ta tvrtka u stečaju te da za komentar treba pitati stečajnog upravitelja i stečajnog suca. Na upit kako se mogu zaštiti interesi države u Gredelju, kazao je da je glavni vjerovnik tvrtke Zagrebačka banka, pa je to pitanje, dodao je, za leasing Zagrebačke banke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook