Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGLAS

Aktivni odmor na jugu Hrvatske?

Foto; Pelješac; Aleksandar Gospić, HTZ
Foto; Pelješac; Aleksandar Gospić, HTZ Foto: PR
Zahvaljujući Pelješkom mostu, jug Hrvatske bliži je nego ikad.

Kretanje je ljudska priroda, a današnji tempo života, sjedilački poslovi i stres, udaljavaju nas od naše prirode.
Pelješac i Korčula, dva prekrasna mjesta u južnoj Dalmaciji, sve su popularnije destinacije za aktivni turizam u Hrvatskoj. Osim što su dostupniji nego ikada prije zahvaljujući otvaranju Pelješkog mosta, ova mjesta nude obilje aktivnosti koje će ispuniti želje svih zaljubljenika u prirodu i aktivni odmor.

Foto; Pelješac; Aleksandar Gospić, HTZ Foto: Darko Kesnjer, HTZ (Foto: PR)

Ovaj dio Hrvatske nudi nevjerojatan spoj prirode i turizma, s prekrasnom obalom, skrivenim uvalama, pješčanim plažama, vinogradima i maslinicima, kao i bogatim podmorjem s raznolikom florom i faunom. Zbog toga su posjetiteljima na raspolaganju razne aktivnosti poput ronjenja, jedrenja, windsurfinga, kajakarenja, planinarenja, biciklizma i ribolova.

Foto; Pelješac; Aleksandar Gospić, HTZ Foto: Ivo Biočina, HTZ (Foto: PR)

Surferi će zasigurno uživati u valovima u mjestima kao što je Viganj, hrvatski surferski raj. Ovdje se može očekivati jak maestral i tijekom najtoplijih mjeseci u godini. Ako pak želite naučiti surfati, uvjeti za početnike su idealni.

Foto; Pelješac; Aleksandar Gospić, HTZ Foto: Viganj; Boris Jović (Foto: PR)

No, ako želite doživjeti nešto drugačije i istražiti skrivene uvale i prirodne plaže koje su nedostupne kopnenim putem, predivnu obalu Pelješca i Korčule idealne su za istraživanje kajakom ili kanuom. Uz ugodno veslanje možete se prepustiti očaravajućem plavetnilu mora, te se možda odlučiti na ronjenje i istraživanje bogatstva Jadranskog podmorja.

Foto; Pelješac; Aleksandar Gospić, HTZ Foto: Maja Danica Pečanić, HTZ (Foto: PR)

Osim toga, ljubitelji pješačenja i planinarenja također će biti oduševljeni ovim područjem, s mnogim šetnicama uz obalu, vidikovcima s nezaboravnim pogledom te atraktivnim biciklističkim stazama koje vode kroz vinograde i maslinike.

Foto; Pelješac; Aleksandar Gospić, HTZ Foto: Maja Danica Pečanić, HTZ (Foto: PR)

Nakon cjelodnevnih aktivnosti, vrijeme je za opuštanje uz stonsku kamenicu ili dagnje uz čašu bijelog rukatca ili pelješkog plavca, plemenitim sortama kojima se ovdje ponose. U ovome kraju hrana i piće su pravi užitak, a to će se posebno svidjeti gurmanima koji su spremni isprobati lokalne namirnice i delicije.

Foto; Pelješac; Aleksandar Gospić, HTZ Photo: Korčula; Zoran Jelača, CNTB (Foto: PR)

Pelješac i Korčula nude prekrasan spoj prirode i aktivnosti koji će učiniti vaš odmor nezaboravnim. Stoga, ako ste ljubitelj aktivnog turizma, trebate ih staviti na svoj popis želja i posjetiti što prije. Time ćete ostvarite svoj istinski odmor iz snova.

Više informacija pronađite na https://visitdubrovnik.hr/hr/

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene