Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Sramotno je da rade za 3 300 kuna'

Sindikat traži povećanje najmanje policijske plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policije Hrvatske traži od Vlade povećanje najniže policijske plaće jer su policajci s najnižim koeficijentom na rubu egzistencije, kaže se u priopćenju SPH-a.

SPH je Vladi predložio da Uredbom o plaćama policijskih službenika koeficijent složenosti poslova za policijske službenike poveća sa 0,80 na 0,85, kaže se u priopćenju. Vlada, naprotiv, tvrdi SPH, planira ukinuti radno mjesto 'vođa ophodnje koji je do sada imao koeficijent 0,90 i policijske službenike koji su do sada obavljali te poslove spustiti na koeficijent 0,80, na radno mjesto policajac, a radi se o 2.800 policijskih službenika.

Sindikat upozorava da policijski službenici imaju najniži početni koeficijent među svim državnim službenicima koji imaju dodatke na posebne uvjete rada pa recimo carinici i pravosudni policajci imaju i do 20 posto veću plaću od policajaca.Pritom napominje da koeficijente pravosudnih policajaca i carinika ne smatra previsokim, nego koeficijent policajaca neprimjereno niskim.

Pročitajte i ovo Vrijeme u Hrvatskoj; ilustracija - 3 Udar ledene fronte VIDEO Temperaturni šok i snježne pahulje zatekle Hrvatsku: Vatrogasci imali pune ruke posla Učionica - 1 Nisu svi zadovoljni Nakon Vladinih odredbi o koeficijentima plaća oglasili se i sindikati: "Mogućnost štrajka uvijek postoji, sve su opcije otvorene"

'Sramotno je da rade za 3 300 kuna'

Stoga je SPH tražio da se u uredbi o plaćama kao početni koeficijent za policajce utvrdi 0,90 s tim da je spreman zbog trenutnih gospodarskih prilika razmotriti povećanje na 0,85, ali Vlada je to odbila. Štoviše, kažu u SPH-u, dok se policajcima priječi minimalno povećanje koeficijenta Vlada za 610 carinika povećava dodatke za posebne uvjeta rada odnosno njihovu plaću za pet posto.

'Sramotno je da policajac na cesti radi za 3.300 kuna, a Vlada mu neće odobriti povećanje od oko 150 kuna', zaključuje SPH. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene