Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Nisu ni pregledali prugu'

Sindikat strojovođa: 'HŽ nije jedan sat propustio pomoć strojovođi i putnicima!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim što nisu pustili službe za pomoć, Sindikat strojovođa prozvao je HŽ Infrastrukturu da prije prolaska vlaka, unatoč jakim kišama, nisu pregledali prugu.

Predsjednik sindikata Nenad Mrgan u priopćenju navodi kako su ekipe Logistike HŽ Putničkog prijevoza brzo reagirale te već 45 minuta nakon nesreće, u kojoj je oko 19 sati lokomotiva putničkog vlaka koji je prometovao na relaciji Zagreb-Split naletila na odron stijene i iskliznula iz tračnica, uputile dizel-motorni vlak. U tom su se vlaku, kaže, osim osoblja HŽ Putničkog prijevoza i šefa regionalne jedinice Split te vatrogasaca, nalazili i okrijepa za putnike te hitna pomoć za ozlijeđenog strojovođu i putnike koji su bili u šoku.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

FOTO - DRAMA NA PRUZI: Lokomotiva ispala s tračnica

No, ističe, odlukom HŽ infrastrukture tom je pomoćnom vlaku zabranjeno da se uputi ka mjestu nesreće, već je upućeno vozilo za pregled pruge "u koje su smjestili čitavu regimentu šefova, pokojeg vatrogasca, a bez hitne pomoći, pod izlikom da moraju pregledati prugu".

"Zanimljivo je kako se nisu sjetili pregledati prugu prije vlaka i češće tijekom dana s obzirom da na tom području nekoliko dana padaju jake kiše, nego tek kad se dogodila nesreća. To što nisu, kad su već krenuli s pružnim vozilom, povezli i hitnu pomoć kako bi pomogli našem kolegi koji trpi nesnosne bolove i putnicima koji su u šoku, nego su ih cijeli sat više nego li je potrebno ostavili na pruzi bez vode i bez pomoći, najbolje govori kako se u HŽ Infrastrukturi odnose prema ljudima i njihovim životima", tvrdi Mrgan.

Napominje kako je baš na mjestu gdje je večeras iskočio vlak, do prije dva-tri mjeseca bila propisana usporena vožnja za sve vlakove s 20 kilometara na sat, i to upravo zbog mogućih odrona. "A onda je HŽ Infrastruktura 'sanirala' mjesto i ukinula usporenu vožnju, pa se danas, eto, dogodio odron zbog kojeg je iskliznuo vlak, a onda pomoć nije mogla biti upućena čitav sat zbog – mogućnosti odrona!!!", zaključuje u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene