Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na relaciji Zagreb -Split

FOTO DRAMA NA PRUZI: Lokomotiva s putnicima ispala s tračnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesreća putničkog vlaka dogodila se kod Kaštel Starog.

Brzi putnički vlak u četvrtak navečer je iskliznuo iz tračnica između Labinske Drage i Kaštela Starog, a prema prvim informacijama ozlijeđen je pomoćnik strojovođe, dok nitko od putnika nije zadobio ozljede. 

Pročitajte i ovo Vlak Tri osobe bile u vozilu Užas u Bjelovaru: Vlak na pružnom prijelazu naletio na automobil Ilustracija Zadržana na liječenju Djevojčicu udario vlak, u teškom je stanju: Policija objavila uzrok nesreće

Nezgoda se dogodila u 19,05 sati kada je lokomotiva vlaka 523, koji prometuje na relaciji Zagreb Glavni Kolodvor - Split, naletila na odron stijene na pruzi. Lokomotiva je iskočila i prevrnula se na desnu stranu.

Sindikat strojovođa: 'HŽ nije jedan sat propustio pomoć strojovođi i putnicima!'

Nitko od 48 putnika nije ozlijeđen, ali su strojovođa i njegov pomoćnik zatražili liječničku pomoć. Sve dežurne ekipe su na terenu i rade na saniranju nastale štete, navode u HŽ-u.

U splitskom centru 112 rekli su da su informaciju o nesreći primili u 19.07 sati te da je pomoćnik strojovođe zadobio prijelom noge.

Prošle su četiri godine od najveće željezničke nesreće u Hrvatskoj

Iz splitske policije potvrdili su da nitko od putnika nije ozlijeđen. Izvijestili su da je nakon naleta na odron zemlje lokomotiva iskliznila iz tračnica.

Vatrogasci iz Kaštel Starog rekli su da su odmah po pozivu izašli na mjesto nesreće, ali da nisu intervenirali jer za to nije bilo potrebe.

S obzirom da je riječ o terenu nepristupačnom za autobus, po 48 putnika iz vlaka došao je pomoćni vlak i prevezao ih do Splita.  Do vlaka se teško dolazi zbog odrona i velike kiša koja ga je uzrokovala. Očevid će policija vjerojatno obaviti u petak. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene