Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuju brzi dogovor

Sindikat policije sprema tužbu protiv države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policije sprema tužbe protiv države! Već tri godine, naime, Ministarstvo financija nije uplatilo povrat poreza za 10 tisuća policajaca.

Sada im duguje 150 milijuna kuna, a iznos bi mogao porasti i na 400 milijuna. U teškoj financijskoj situaciji, država teško da će naći taj novac, a ne nađe li ga do sljedećega tjedna, ne gine joj sud. Već treća godina prolazi, a policajci ne dobivaju povrat poreza. Rečenice 'bit će, strpite se' više ne žele slušati. Ako se do sredine tjedna ne dogovore s Vladom, tužit će državu. 'Shvaćamo da je država u recesiji. Dugo smo čekali, al ono što je država dužna i što je po Zakonom raspisano, mora se isplatiti', kazao nam je Dubravko Jagić iz Sindikata policije Hrvatske.

Pročitajte i ovo Telefoniranje, ilustracija završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar"

Bitka na relaciji policija-država traje već tri godine. Iznos je već sada dosegnuo 150 milijuna kuna, a sa sudskim troškovima mogao bi skočiti i do 400 milijuna. Iz resornog ministarstva tvrde, da su svoje ispoštovali. Problem prekovremenih sati koji se policajcima nije isplaćivao od 2000. do 2003. godine, završio je na sudu.

Novi zakon o policijskim ovlastima donesen bez konzultacija sa policajcima na terenu

'U ovom trenutku ne vode se nikakvi specijalni pregovori. Taj proces je u tijeku, vrše se nagodbe, određeni ljudi se dogovaraju, drugo arbitira državno odvjetništvo i sud te se nadamo da ćemo i to završiti, kao i sve ostalo sa sindikatima', rekao je tajnik kabineta ministra policije Dubravko Novak. No, zato ono drugo ministarstvo, ministarstvo financija, o neplaćenom povratu poreza još uvijek šuti.

Dok čekaju pomak, život policajaca nije nimalo lagan. Već godinama upozoravaju da nisu dobro opremljeni. Bez adekvatne su odjeće i obuće, bez balističkog prsluka i adekvatnog voznog parka, čekaju bolje dane. Da stvar bude gora, kažu, novi zakon o policijskim ovlastima donijeli su stručnjaci i teoretičari koji ni u jednom trenutku nisu pitali što o tome misle policajci. I to oni pravi, koji su na terenu i svakodnevno nose glavu u torbi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene