Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorili na najavu

Sindikat policije Hrvatske: Sindikat bez reprezentativnosti ne može organizirati legalan štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policije Hrvatske (SPH) odbacio je u utorak tvrdnje da bi se "reprezentativni sindikati trebali uključiti u nepromišljeni štrajk policajaca u organizaciji jednog malobrojnijeg sindikata", ističući da sindikat bez reprezentativnosti ne može organizirati legalan štrajk.

"Osnovica i iznos plaće policajaca regulirani su kolektivnim ugovorom, a Zakon o radu jasno propisuje kako zbog izmjena istog pozivati na štrajk imaju pravo samo sindikati kojima je utvrđena reprezentativnost. Sindikat policije Hrvatske i dalje zadržava svoje pravo na industrijsku akciju pa i štrajk, kao što smo štrajkali i prosvjedovali kadgod je to bilo potrebno. Ali o tome ćemo sami odlučiti u skladu s našim internim ustrojem i povjerenjem koje nam je dalo naše članstvo, najbrojnije u državnim službama", objavio je SPH na svojoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Kanader novi prototip aviona Hrvatska kupuje dva nova kanadera za 105 milijuna eura, ali nas to neće koštati ni centa Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Migracijski pritisak Božinović otkrio da je sinoć spriječen ulazak 600 migranata u Hrvatsku: "To su brojke bez presedana"

Dodaju da kao i do sada, nastavljaju koristiti svoju pregovaračku snagu u pregovorima s poslodavcem. "Kad je o aktualnoj Vladi riječ, pregovaramo praktički od prvog dana njena mandata. Do sada smo uspjeli vratiti pojedina prava izgubljena za mandata ranijih vlada te dalje radimo na poboljšanju materijalnog statusa policijskih službenika, dok je pitanje opremljenosti i radnih uvjeta već uvelike unaprijeđeno.

Nećemo odustati od našeg osnovnog cilja, a to je povećanje početne plaće policajca na visinu trenutnog koeficijenta 1.00, a u toj borbi ćemo upotrijebiti sva dopuštena sredstva. Ali o vremenu i načinu ćemo sami odlučiti", ističu u SPH. Nereprezentativni Sindikat policijskih službenika u utorak je podržao štrajk prosvjetara i najavio štrajk policajaca, prozivajući pritom reprezentativne sindikate da "samo kimaju glavom i potpisuju što im se ponudi". (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene