Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavili radikalne mjere

Sindikalisti u Salonitu poručuju: Kosor nas je prevarila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozo Marić najavio je nove, radikalnije sindikalne akcije radnika Salonita, a zbog, kako je rekao, nezakonite sanacije Salonita iz Vranjica iz kojeg se krade materijal te zbog neispunjenih danih obećanja.

'Premijerka Jadranka Kosor nas je prevarila jer radnicima Salonita nije ispunila dato jamstvo i zato više nećemo razgovarati ni sa kim u ovoj državi. Premijerka poručuje da se neće umoriti i da neće šutjeti o nezakonitim radnjama, pa joj ja sada poručujem da se neću umoriti, ali ni šutjeti. Ovim putem želimo javnosti reći da ćemo od idućeg tjedna krenuti u vrlo žestoke sindikalne akcije o čijim detaljima sada ne želimo govoriti', kazao je Marić na konferenciji za novinare održanoj ispred tvornice.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama"

Marić kaže i kako će odgovornost za ono što će se dogoditi u ponedjeljak snositi premijerka Kosor, ali i Državno odvjetništvo i policija koja ima sve papire i snimke vezane za nelegalne radnje u Salonitu. Moguće je da se sindikalne akcije zaustave u ponedjeljak, ali, kaže Marić, jedino u slučaju da ih na razgovor primi premijerka Jadranka Kosor. Radnici su izrazili nezadovoljstvo zbog neispunjenih obećanja koja su uslijedila nakon njihovih prosvjeda i štrajkova glađu kada im se obećavalo riješiti problem Salonita. 'Do danas nije rješeno ni obeštećenje radnika. Kriminal se u tvornici Salonit događa još od 1998. godine i nastavljeno je sve do danas. Ne možemo shvatiti da državne institucije ne mogu stati na kraj takvom kriminalu', izjavio je sindikalni povjerenik Salonita Marko Mikačić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene