Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upoznali ga sa svojim stajalištima

Sindikalci od Josipovića traže da pomogne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović danas se sastao sa sindikalnim čelnicima.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je čelnike pet sindikalnih središnjica: Vilima Ribića, predsjednika Matice hrvatskih sindikata, Ozrena Matijaševića, predsjednika Hrvatske udruge sindikata, Krešimira Severa, predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata, Mladena Novosela, predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Damira Jakuša, predsjednika Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Pročitajte i ovo Prosvjed prosvjetara (Foto: Dnevnik.hr) Uzrujani sindikalisti Kolike su plaće sindikalnih čelnika? "One su poznate našim članovima i manje su od plaća državnih tajnika" Slika nije dostupna Mirovinska reforma Sindikati traže ostavku ministra Pavića: "Šire strah na sve strane. Jadna je vlast koja tjera svoj narod da se boji"

>> Sindikalni povjernik osumnjičen da je prisvojio sindikalni novac

Sindikalni čelnici upoznali su predsjednika Josipovića sa svojim stajalištima o Zakonu o reprezentativnosti i o Zakonu o uskrati pojedinih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama. Zamolili su da inicira javnu raspravu u svrhu očuvanja instituta kolektivnog pregovaranja te razmotri mogućnost podnošenja zahtjeva o ispitivanju ustavnosti navedenog Zakona.

Sudionici razgovora istaknuli su važnost očuvanja socijalnog dijaloga i zaštite prava zaposlenih u uvjetima gospodarske krize. Suglasili su se o potrebi dijaloga među socijalnim partnerima, ali i raspravi u najširoj javnosti o razvoju sustava radnih odnosa, promjenama zakonodavstva i važnosti kolektivnog pregovaranja.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene