Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Sindikalni povjernik osumnjičen da je prisvojio sindikalni novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je na Općinskome sudu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog dva kaznena djela - pronevjere i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, čime je prisvojio oko 75.000 kuna, objavilo je danas popodne na internetskoj stranici državnog odvjetništva u Splitu.

Ne navodeći ime okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo ga tereti da je od početka siječnja 2009. do kraja prosinca te godine u Splitu kao sindikalni povjerenik, s namjerom da se neosnovano znatno materijalno okoristi, zadužen da upravlja novcem i imovinom podružnice jednog sindikata, sa žiroračuna te podružnice podigao i neosnovano zadržao 74.250,00 kuna, za koliko ju je oštetio.

>> Zbog puknuća cijevi splitske ulice pod vodom

Tereti ga se i da od 11. lipnja do 14. lipnja 2010. u Splitu, kako bi to prikrio, iz ureda podružnice uzeo i sakrio dva registratora knjigovodstvenog servisa s isplatnicama i drugim ispravama o financijskim transakcijama koje je obvezan čuvati, stoji u optužnici državnog odvjetništva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene