Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera pošteno suđenje

Širića iz Osijeka sele u Remetinec, no i dalje se ne zna gdje će odslužiti zatvorsku kaznu

Željko Širić (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Željko Širić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Željko Širić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Željko Širić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Željko Širić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Željko Širić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Željko Širić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Bivši nogometni djelatnik završio je u zatvoru.

Bivši nogometni sudac Željko Širić uhićen je i zatvoren po pravomoćnoj sudskoj presudi da je kriv za primanje mita za tzv. pošteno suđenje.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 PRIOPĆENJE O OPTUŽNICI Sjećate se njega? USKOK podigao optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

Željko Širić priveden je kako bi odslužio četverogodišnju zatvorsku kaznu za primanje mita. No i ovog puta pokušao je izbjeći zatvorsku ćeliju. "Dan ranije, 11. rujna 2018. je podnio novu molbu za odgodu izvršavanja zatvorske kazne zatvora navodeći da ima potrebu obavljanja medicinskih zahvata operativnih zahvata", kazao je Miroslav Rožac iz osječkog Županijskog suda.

Ovakvom odlukom da se Željka Širića uhiti zatečen je jedan od njegovih odvjetnika. Nejasno mu je zašto se nije čekala odluka o predanoj molbi. "U takvim predmetima sam zastupao u Zagrebu i Karlovcu i mogu reći da iz ovoga proizlazi da je sudska praksa neujednačena", kazao je Ivo Farkašić, Šarićev odvjetnik.

Neće dugo ostati u Osijeku

No Širić neće dugo ostati u Osijeku. Miroslav Rožac iz Županijskog suda u Osijeku kazao je: "Sudac izvršenja je odmah izdao i nalog da se osuđeni preprati do zatvora u Remetincu". Gdje bi se trebala obaviti dijagnostika te donijeti odluka u kojoj će kaznionici Širić odslužiti kaznu.

"Mogu reći da nisam druker, da nisam cinkaroš, da nisam propjevo", kazao je Željko Širić, 24. ožujka 2012. U zatvoru je završio nakon USKOK-ove akcije primopredaje novca u kojoj je sudjelovao i Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš, a optužbe odbacio. "...Taj novac nije bio namijenjen nama dvojici iz čistog razloga niti smo mi uzeli taj novac niti smo ga otvorili", kazao je Širić 23. siječnja 2014. godine.

No u Širićevu priču sud nije povjerovao. Tako nakon gotovo sedam godina od uhićenja i godinu dana od pravomoćne presude sljedeće četiri godine nekad poznatom sucu novi dom bit će zatvorska ćelija. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene