Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kaže da će ustrajati

Sekulić nakon otkaza u Ini najavio pravnu bitku: "Sustavno me se zlostavlja, neće me pokolebati prijetnjama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u Ini dobio otkaz, predsjednik sindikata Nova solidarnost i glasnogovornik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predrag Sekulić najavio je u ponedjeljak nastavak borbe za opstojnost rafinerije, tužbu protiv Ine te kaznene prijave protiv nekih pojedinaca.

Njegovi sindikalni kolege tajnik Igor Pešun i predsjednik Skupštine sindikata Merlino Koren izrazili su na konferenciji za novinare zabrinutost zbog inertnosti države i pozvali DORH u Inu zbog lošeg stanja u kompaniji, odnosno narušenih svih segmenata poslovanja.

Pročitajte i ovo Slučaj KB Sveti Duh - 2 Bolnica Sveti Duh Skandal izbio zbog snimke tijela na podu bolnice: Nezakonit otkaz sad bi ih mogao skupo stajati KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit

Sekulić, inače zaštićeni sindikalni povjerenik, izjavio je kako ne želi biti žrtva, ali mora reći da na sindikat Nova solidarnost, koji se isključivo bori za prava radnika i opstojnost rafinerije, kao i na njega osobno, poslodavac već niz godina vrši pritisak.

"Sustavno me se zlostavlja i to je teško trpjeti. Iako to dugo traje, ustrajat ću i neće me pokolebati prijetnjama, pa ni sramotnom odlukom pojedinaca iz Ine o otkazu", poručio je Sekulić podsjetivši kako su prije njega otkaze dobila još dvojica sindikalnih aktivista.

"I dalje ću govoriti o istini i neće me ušutkati. Nisu me uplašiti ni opomenama i prijetnjama otkazom, ni kada sam pozvan na obavijesni razgovor kod Inine 'parapolicije', ni kada sam kazneno prijavljen, ni kada su tražili od policije da me sasluša, ni kada sam neovlašteno sniman, ni kada su mi preko 'nekih važnih ljudi' slali poruke, ni kada sam jedini kao glavni nadzornih procesa izostavljen od specijalizacije, ni kada mi je unatoč dobrih ocjena oduzet bonus, ni kada me gospodin Aldott pozvao na 'prijateljsku' kavu. Sada borbu nastavljam i pravnim metodama kako bi dokazao svoju iskrenost i obranio svoju čast i obraz", rekao je Sekulić.

Na konferenciji je novinarima predočena peticija sa 600 potpisa zaposlenika rafinerije, upućena Upravi Ine sa zahtjevom da povuče odluku o otkazu.

Na izlazu iz sindikalnih prostorija Sekulića je dočekalo pedesetak radnika i članova sindikata, koji su ga pozdravili dugim pljeskom i skandiranjem "Pega, ne damo te". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene