Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizvjesna budućnost

Koordinator Stožera za obranu Rafinerije nakon odluke o zatvaranju: "Mađari nas malo-pomalo okupiraju"

Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić o odluci Uprave za sisačku rafineriju (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić o odluci Uprave za sisačku rafineriju (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić o odluci Uprave za sisačku rafineriju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić o odluci Uprave za sisačku rafineriju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić o odluci Uprave za sisačku rafineriju (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić o odluci Uprave za sisačku rafineriju (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić o odluci Uprave za sisačku rafineriju (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić o odluci Uprave za sisačku rafineriju (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić o odluci Uprave za sisačku rafineriju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/4 >>
Nakon što je Uprava INE donijela odluku o zatvaranju rafinerije, podigla se bura reakcija. Spekulira se o masovnim gubicima radnih mjesta, otvaranju industrijskog centra te što će to značiti za grad. Predrag Sekulić, koordinatora Stožera za obranu rafinerije u Sisku, za Dnevnik Nove TV komentirao je poziciju radnika.

Bojite li se vi otpuštanja i u konačnici zatvaranja rafinerije u Sisku?

Pročitajte i ovo Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Traže sastanak s premijerom Radnici sisačke rafinerije spremni na radikalnije akcije, mogući i masovni prosvjedi Slika nije dostupna POBUNA SINDIKATA Zbog Inine analize "vrije" u sisačkoj rafineriji: Gotovo 800 ljudi ostaje bez posla?

Apsolutno se bojimo. Ukazivali smo još na početku godine da će doći do zatvaranja rafinerije. Isto tako ovim obećanjima o tome kako neće biti otpuštanja radnika ne možemo vjerovati. Sve ovo što je obećano u priopćenju, da se sve i realizira, oni ne mogu naći mjesta za više od 150 radnika.

Uprava INE kaže da im rafinerija u ovom obliku više nije isplativa - što ćete vi sad raditi, znate li uopće?

Apsolutno ne. Za prekid prerade u rafineriji nema potrebe. Nitko s nama nije želio proanalizirati poslovanje rafinerije. Ova refinerija dobro posluje, nadomak je grada Zagreba kao najvećem tržištu, nema razloga da itko odlazi iz Siska.

Spominje se i mogućnost preseljenja dijela radnika u rafineriju u Rijeci, biste li vi osobno pristali na to?

Vjerojatno postoje kolege koje će otići. Naravno to nije tako lagano. Ja iz Siska ne idem. Danas je teško razgovarati o tome, još uvijek mislimo da se mogu promijeniti stvari. Smatramo da smo izdani na neki način. Mađari nas polagano, korak po korak okupiraju i to treba uvidjeti.

Što je sljedeći korak, prosvjedi ili?

Već sutra se sastajemo s braniteljima, čut ćete, ići ćemo u javnost. Radikalni odgovori ove vrste trebali bi imati i radikalni odgovor, no vidjet ćemo sve na sastanku.

INA će radnicima u Sisku, ako već ne žele prihvatiti neko drugo radno mjesto, ponuditi i otpremnine, a tvrde i da će one biti znatno veće od hrvatskog prosjeka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene