Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogi mladi složit će se - u Hrvatskoj ne postoji adekvatna edukacija po pitanju seksualnosti.


Čak 70 posto mladih Hrvata vlastiti rizik od spolnih bolesti procjenjuje vrlo visokim, a Hrvatska je u samom europskom vrhu po broju maloljetničkih trudnoća. Zabrinjavajući su to podaci o seksualnom ponašanju učeničke i studentske populacije.

Vezani članci Problemi mladih u Hrvatskoj - 6 Međunarodni dan mladih: ''Meni ne treba pomoć, samo ruka koja će mi dati sigurnost, da mogu iskazati ono što želim'' Policijski službenik 01, ilustracija U Subotici navodno napadnuti Hrvati, policija sve opovrgava: Vikao da će ''poklati sve ustaše''

Nedostatku edukacije u roditeljskom domu i školi, zadarski studenti psihologije odgovorili su organizacijom Dana seksualnosti - jedinih u Hrvatskoj.

Prema istraživanjima, mladi Hrvati o tome najviše razgovaraju s partnerom, prijateljima, pa tek onda majkom i ocem.

Seks bez dodira? I to je moguće!

Neznanje mlade dovodi u zabludu. A zabluda često i do spolnih bolesti ili maloljetničke trudnoće.

Mladi Hrvati u spolni odnos stupaju u prosjeku prije 17 godina. Pod utjecajem alkohola to ih učini 60 posto. A pod utjecajem droge 12 posto.

Marina je buduća seksualna terapeutkinja. Psihologiju seksualnosti predaje studentima. I čudi je neznanje. 'Mislim da se iznenade neki vezano za neke opće informacije vezano za menstrualni ciklus, kako to kod žene funkcionira, do tog kad je žena plodna, koji su to plodni dani kod žena', kaže Marina.

Više pogledajte u prilogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook