Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šeks: Za ulazak u NATO dovoljna kvalificirana većina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluku o ulasku Hrvatske u NATO Sabor će donijeti kvalificiranom većinom, ustvrdio je danas predsjednik saborskog Odbora za Ustav Vladimir Šeks odbacujući tumačenje SDP-ovca Nevena Mimice da je za ulazak u NATO potrebna dvotrećinska većina.

Dvotrećinska većina bila bi potrebna kad bi se pristupanjem NATO-u prenosile suverene ovlasti izvedene iz Ustava, objasnio je Šeks.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

"Pristupanjem NATO-u mi ne dajemo suverene ovlasti izvedene iz Ustava pa je za donošenje te odluke dovoljna kvalificirana, odnosno većina svih zastupnika u Saboru", rekao je Šeks.

Najavu SDP-ovaca da će tražiti da se o NATO-u provede referendum i da se o ulasku u taj savez odlučuje dvotrećinskom većinom Šeks je komentirao riječima - mogu oni to tražiti, ali neće dobiti.

Dodao je da će o zahtjevu SDP-a, ako ga bude, raspravljati Odbor za Ustav te da on, kao predsjednik tog Odbora, jamči da će to tijelo zauzeti stav da je za ulazak u NATO dovoljna kvalificirana većina.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene