Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzeo novu dužnost

Šeks kao šef antikorupcijskog vijeća: 'Bit će žestoko i papreno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik interes medija u Saboru izazvala je i prva sjednica antikorupcijskog vijeća koju, po novom vodi Vladimir Šeks. Predstavnik stranke kojoj se upravo sudi u najvećem korupcijskom slučaju.

S novim predsjednikom, Antikorupcijsko vijeće konačno i službeno na okupu. Vladimir Šeks neopterećen radom svojih prethodnika. Ali i činjenicom da se baš njegovoj stranci sudi za korupciju. 'Radit ću po svojem najboljem znanju i savjesti', kaže Šeks.

Pročitajte i ovo Građani na biralištima Iznenađenje s Pantovčaka Kako je Milanoviću palo na pamet da izbori budu u srijedu, a ne u nedjelju? Zoran Milanović Pitanje budućnosti RH Zoran Milanović otkriva ''vojnu tajnu'': Na ovo se čeka već neko vrijeme

Čim su se primili nagomilanih spisa, stigao je i prvi korak. Od Vlade Zorana Milanovića traže novi Akcijski plan za suzbijanje korupcije. 'nalaz Europske komisije i civilnog društva upućivao je na to da se priđe izradi', istaknuo je Šeks.

Banski dvori tek trebaju prionuti zadatku. Trgovačka društva u vlasništvu države, već su to učinila. No, njihov antikorupcijski program za protekle 2 godine, nije dobio pohvale, već kritike. 'One, koji nisu dostavili svoja izvješća i oglušili se, treba bez razmišljanja razriješiti', poručila je Jadranka Kosor, zastupnica HDZ-a.

I oporbi i vladajućima, nejasni su kriteriji. Kako je i kome dodjeljivan novac iz različitih donacija i sponzorstava. 'Radi se o točki korupcijskog rizika, gdje oni koji odlučuju i daju donacije, pola toga dobivaju natrag u džep. Do pola iznosa traže da im se 'kešira' drugi dan kad uplate. tako se pere novac', poručio je Dragutin Lesar, zastupnik laburista.

Saborsko tijelo, koje je bez ikakvih ovlasti, ali može upozoriti policiju, USKOK i Državno odvjetništvo, ima posla napretek. Novo vodstvo imenovano je tek nedavno, a nova sjednica, druga po redu, zakazana je za jesen, nakon ljetne stanke. 'Mooja odgovornost počinje danas. Bit će žestoko i papreno', naglasio je Šeks. To se i ne bi reklo po dosadašnjem tempu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene