Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP traži Kirinovu ostavku zbog Jubitoa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici SDP-a zatražili su danas smjenu i kaznenu odgovornost ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina, zbog njegove izjave da je saznao kako su video zapisi njegovih izjava internetskom portalu YouTube poslane iz SDP-a.

"Meni je to s Jubitom u početku bilo simpatično, a onda smo preko servera saznali da je to plasirano iz SDP-a. Neka budu sigurni da to nije ništa, što ćemo mi iznijeti sve na vidjelo u našoj kampanji", kazao je Kirin jučer u Zadru, po pisanju današnjih dnevnih novina.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Slika nije dostupna Zastupnici u 'Jubito' majicama tražili ostavku Kirina

Na tu je izjavu jutros u Saboru reagirao klub SDP-a, u ime kojega je Milanka Opačić zatražila da Kirin dođe u sabornicu i objasni svoju izjavu.

>> SDP-ovci zbog Kirina i Jubita napustili Sabor

>> Kirin: 'Ismijavali su me na Jubitou'

>> Video: Novi 'spot' Ivice Kirina

Potpredsjednik Sabora Luka Bebić (HDZ) odgovorio da je ministar na sjednici Vlade u Virovitici, te da ne može doći u Sabor, a SDP-ovci su potom napustili sjednicu.

"Kirinova izjava javno je izrečena izravna prijetnja na račun SDP-a, ministar je zlouporabio svoju poziciju za obračun s političkim protuvnicima", kazala je Opačić, na konferenciji za novinare.

Od Kirina traži da objasni na temelju čije odluke i kojeg zakona je policija provodila istragu o autoru video zapisa.

"Tko je potpisao nalog i zbog sumnje u koje kazneno djelo", upitala je Opačić, te zatražila da Kirin pokaže taj nalog ili da na današnjoj sjednici Vlade podnese ostavku.

Kirinov istup u SDP-u smatraju udarom na privatnost i ljudska prava svih korisnika interneta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene