Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Reakcija politike

SDP reagirao na odluku Ustavnog suda: "Rekli su da je lex Agrokor u skladu s Ustavom i ništa više od toga"

Ivo Jelušić (Foto: Dnevnik.hr)
Ivo Jelušić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
SDP poštuje odluke Ustavnog suda, kažu, one se moraju provoditi i poštovati. No iz SDP-a su s tiskovne konferencije uputili pitanja kada će se postići konačna nagodba, a opet su postavili i pitanje angažiranja savjetnika.

"Ustavni sud je rekao da je lex Agrokor u skladu s Ustavom. Rekao je to i ništa više od toga. Ustavni sud nije rekao da je lex Agrokor dobar ili da nije dobar, da je mogao biti bolji, a pogotovo nije rekao da li se on dobro primjenjuje", istaknuo je SDP-ov Ivo Jelušić.

Pročitajte i ovo Ustavni sud odlučio: Zoran Milanović ne može biti premijer Izbore ne dovode u pitanje Pročitajte cijelo upozorenje Zoranu Milanoviću koje je objavio Ustavni sud Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate"

Istaknuo je da SDP želi govoriti o tome kakav je lex Agrokor kao zakon, odnosno je li dobar i kako se primjenjuje.

"Nas interesira i pitamo Vladu, tko štiti javni interes u Agrokoru, u procesu nagodbe?", pita Jelušić.

"Javni sektor potražuje 1,2 milijardi kuna i pitanje je koliko će od toga javni sektor i izgubiti", naglašava Jelušić. "U pitanju je javni novac", kaže.

"Što se promijenilo odlaskom Ramljaka i dolaskom Fabrisa peruška? Sve što se događalo za Ramljakovog perioda, događa se i sada. Što se promijenilo? Po nama ništa bitno. To je kao u onoj narodnoj - sjaši Murta, uzjaši Kurta", rekao je Jelušić.

Nakon njega riječ je preuzeo Saša Đuić, koji je osporavao tri tvrdnje Vlade kojima cijelo vrijeme pravdaju uvođenje lex Agrokora.

"Vlada svoje postupke pravda sa tri činjenice - očuvanjem radnih mjesta, gospodarstva i da sve to porezne obveznike neće koštati niti kune", podsjetio je Đuić.

"Da se postupilo po prijedlogu SDP-a, biseri i dragulji u Agrokorovom vlasništvu, mogli bi biti prodani novim vlasnicima i radna mjesta bila bi očuvana", napominje.

"Da se krenulo odmah po tom pitanju, kupile bi ih hrvatske tvrdke, poput Atlantic grupe i Adrisa", smatra Đuić.

"Evidentno je da su radna mjesta i dalje ugrožena. Upitna je i opstojnost hrvatskog gospodarstva u budućnosti, jer ovisi tko će biti novi vlasnici Agrokorovih tvrtki. Očekujemo i tužbe malih dioničara, koje su u najavi", ističe.

Optužio je i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić da je upravljala čitavim procesom kako bi izvukla nekakvu korist iz svega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene