Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRESICA O AGROKORU

SDP-ov Ivo Jelušić: "Izvanredni povjerenik nema što izlagati o Agrokoru strančicama u vladajućoj koaliciji. To je sve za spas Martine Dalić"

Ivo Jelušić (Foto: Dnevnik.hr)
Ivo Jelušić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ivo Jelušić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Prošlo je točno godinu dana otkad je osnivač Agrokora Ivica Todorić otišao s čela koncerna, a upravljanje je potom preuzeo izvanredni Vladin povjerenik Ante Ramljak.

Aktualna situacija u Agrokoru tema je današnje presice SDP-a, sazvane za 12 sati u središnjici stranke, a o tome je govorio Ivo Jelušić, član Predsjedništva SDP-a i voditelj koordinacije za gospodarstvo.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin dobili su puno glasova Sjevernjačka struja želi preuzeti SDP: Dvojica zastupnika u igri za nasljednika Peđe Grbina Peđa Grbin, Mirela Ahmetović, Davor Matijević Traži se ostavka Počeo otvoreni rat u SDP-u: "Jesam li propustio nešto? Treba nam revolucija!"

"Očekuje se da danas bude prezentiran nacrt nagodbe. Povod ovom okupljanju bio je sastanak izvanrednog povjerenika s predstavnicima vladajuće koalicije. Nigdje nisam pročitao, ni u jednom zakonu koji se toga tiče, da izvanredni povjerenik ima bilo što polagati račune vladajućoj koaliciji.   

Vladin povjerenik odgovara Trgovačkom sudu i Vjerovničkom vijeću. Nemam ništa protiv toga da povjerenik izvijesti premijera o zbivanjima u Agrokoru, ali on nema što izlagati strančicama u vladajućoj koaliciji", kazao je Jelušić. Naveo je kako sumnja da je taj sastanak održan zapravo zbog spašavanja Martine Dalić.

Nacrt nagodbe upotrebljava se da bi se spašavala vladajuća većina i Martina Dalić, ustvrdio je Jelušić. Komentirao je i povezanost Ante Ramljaka i Martine Dalić: "Ona ga je instalirala, a on je napravio mnoštvo grešaka". Kazao je i kako ni sadašnji povjerenik nije iznio, iako je obećao, podatke jesu li i dalje svi savjetnici zaposleni u koncernu.

"Mi još ne znamo što u nagodbi piše. SDP nije protiv nagodbe, jer ona je jedan od načina spašavanja Agrokora. Ali nemojmo glorificirati ulogu Vlade i potpredsjednice Dalić. Do nagodbe bi došlo prije svega jer je to interes vjerovnika", kazao je.  

Podsjetimo, prošlo je točno godinu dana otkad je osnivač Agrokora Ivica Todorić otišao s čela koncerna, a upravljanje je potom preuzeo izvanredni Vladin povjerenik Ante Ramljak. Potonji je ove godine dao ostavku na tu poziciju, nakon prozivki zbog visokih savjetničkih naknada i angažmana njegove bivše tvrtke za savjetnika u Agrokoru. Novi je povjerenik Fabris Peruško, kojeg je potvrdio Trgovački sud, zajedno s njegovom zamjenicom Irenom Weber.

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, u ponedjeljak je kazao kako su dobavljači na sastanku potvrdili nacrt prijedloga nagodbe, no nije želio govoriti koliki bi otpis potraživanja u Agrokoru mogao biti, kao ni koliki bi bio udio Sberbanka i VTB-a u vlasničkoj strukturi. To bi, kako je rekao, trebalo biti poznato na prezentaciji koju bi na ovu temu u utorak trebali održati premijer Andrej Plenković i izvanredna uprava Agrokora.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene