Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mimica tvrdi

SDP je još suzdržan što se tiče sporazuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Odbora za europske integracije iz redova SDP-a Neven Mimica kazao je u ponedjeljak u Zagrebu da SDP još nije promijenio svoje stajalište u pogledu ratifikacije hrvatsko-slovenskog arbitražnog sporazuma o rješavanju pitanja granice.

'SDP u ovom trenutku ne može drugo nego zadržati stav o suzdržanosti u pogledu ratifikacije arbitražnog sporazuma sa Slovenijom koji je imao u prethodnoj raspravi iz dva razloga', kazao je Mimica novinarima nakon zajedničkog sastanka Nacionalnog odbora i Odbora za europske integracije posvećenog tom pitanju. Prvi je to što tijela stranke još nisu raspravila i donijela stajalište o glasovanju na plenarnoj sjednici Sabora o ovom pitanju, kazao je. Drugi je razlog, po njegovim riječima, to što u obrazloženju arbitražnog sporazuma Vlada nije smatrala potrebnim da se očituje o temeljnom zahtjevu SDP-a u pogledu eventualnog prihvaćanja sporazuma, a to je utvrđivanje kriterija za način izbora popisa arbitara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervju za slovenski 'Dnevnik' Josipović: I dalje ću ustrajati na objavi registra branitelja Slika nije dostupna Arbitražni sporazum Pahor zadovoljan odlukom Suda, Žbogar najavio skoru ratifikaciju

>> Oporba: Sporazum je pun rizika, a odlučit će politika

'Bilo bi korektno da su (...) predstavnici stranaka na Odboru i u raspravi u Saboru izviješteni o kriterijima za izbor arbitara jer to je jedan od ključnih elemenata za odluku', kazao je. 'SDP će jasno stajalište svakako imati do glasovanja o ratifikaciji sporazuma na plenarnoj sjednici Sabora', istaknuo je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene