Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bojkot javne televizije

Maras izbacio ekipu HRT-a s presice pa se brzo ispričao: "Žao mi je, moja reakcija je bila ekstremna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je izbacio novinarsku ekipu HRT-a koja je danas pokušala prisustvovati konferenciji Gordana Marasa o prihodima grada Zagreba.

Ekipa HRT-a tako izbačena je s presice, što je dio bojkota javne televizije kojem su se uz SDP pridružile i mnoge udruge.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Maras se na početku konferencije ispričao i kazao da ne voli takve situacije. 

"Nije do vas osobno, ja se ispričavam, ali priključili smo se bojkotu HRT-a. Mi protestiramo protiv po nama najgoreg javnog servisa. Nismo poslali poziv HRT-u, kolege su vjerojatno došle vidjevši poziv na Hini", kazao je Maras. 

Podsjetimo, SDP se pridružio bojkotu HRT-a "Novinarstvo ne damo!", koji su pokrenule nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava zbog čak 36 tužbi koje je HRT pokrenuo protiv novinara i drugih medija.

"SDP neće sudjelovati u programima HRT-a pojavljivanjem u HRT-ovim emisijama ni davanjima izjava za HRT, a sve u znak snažne podrške tuženim novinarima i medijima. HRT kao javni servis mora služiti javnosti, a ne biti produžena ruka vladajućih", poručuju iz stranke. 

Nedugo nakon izbacivanja, Maras se ispričao na Twitteru.

"Pogriješio sam danas postupkom prema novinaru HRT-a. Unaprijed sam mu se ispričao, ali moja reakcija nije bila primjerena. Iako nisu bili pozvani na presicu, trebao sam to ignorirati. Oni nisu odgovorni za cenzuru na HRT-u i nadam se da će prihvatiti ovu moju ispriku. Ne slažem sa cenzurom na HRT-u. Žao mi je ukoliko sam danas nekoga povrijedio jer sam se i osobno ispričao novinaru koji se tamo našao na svom radnom zadatku. Moja reakcija je bila ekstremna, ali nije bila usmjerena protiv novinara i ukoliko ste to tako shvatili, žao mi je", poručio je Maras.  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene