Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko osim predsjednika

Ipak ništa od sastanka na Pantovčaku?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović niti bilo tko drugi iz SDP-a neće u utorak otići na Pantovčak na razgovor o stanju u zemlji na koji ih je pozvala predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, potvrđeno je u ponedjeljak od izvora bliskog Milanoviću.

Kolinda Grabar Kitarović poziv Zoranu Milanoviću uputila je krajem prošlog tjedna, a u ponedjeljak poslijepodne je potvrđeno da se tom pozivu nitko iz SDP-a neće odazvati.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Zoran Milanović na Pantovčaku - 2 Na Pantovčaku Milanović o ostavci: "Otkud vam ta ideja? Od jednog lažova nakon njegovih konzultacija s kravom?"

Najave da Milanović neće ići na Pantovčak tijekom dana je objavilo više medija, a njih je u Karlovcu novinarima komentirala predsjednica Republike, izjavivši da Milanoviću treba "dati šansu da se urazumi". U razgovoru za Hrvatski radio tu je njenu izjavu nekorektnom ocijenio predsjednik Sabora i predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko, rekavši da na sastanak s Grabar Kitarović iz SDP-a ne bi smio ići nitko drugi osim predsjednika stranke.

'Ako ide, ide predsjednik stranke. On predstavlja i zastupa stranku i odgovoran je za kreiranje politike, kao i druga stranačka tijela. Ali, on je osoba koja ima legitimitet da s drugima razgovara i dogovara, a onda prenosi to što se dogovori i za što traži mišljenje u stranci. To radi predsjednik stranke', objasnio je Leko.

Kolinda o otporu premijera: 'Dajte mu šansu da se urazumi i dođe na sastanak'

Prema najavi iz Ureda predsjednice, sastanak s izaslanstvom SDP-a predviđen je u utorak u 9 sati, a u 10 sati prima izaslanstvo HDZ-a. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko već je ranije potvrdio da će s veseljem otići na sastanak s predsjednicom na Pantovčaku.

Grabar Kitarović u idućim bi danima trebala primiti i predstavnike ostalih parlamentarnih stranaka. Tako je poziv za sastanak u srijedu upućen HNS-u i HDSSB-u, a iz Ureda predsjednice je potvrđeno da će uslijediti i pozivi laburistima i SDSS-u za sastanke idući tjedan.

Tema razgovora je stanje u zemlji, a hrvatska predsjednica od parlamentarnih stranaka želi čuti njihovo viđenje stanja u državi, kao i ideje za društveni i gospodarski oporavak zemlje.

Pantovčak još nije dobio odgovor SDP-a na poziv za sastanak

Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović u ponedjeljak predvečer iz SDP-a još nije dobio odgovor na njezin poziv na sastanak u utorak ujutro, rečeno je na upit za komentar informacije da nitko iz SDP-a neće doći na Pantovčak.

Naime, od izvora bliskog predsjedniku SDP-a popodne je potvrđeno da Zoran Milanović, kao ni bilo tko drugi iz stranke neće ići na Pantovčak, a u Uredu predsjednice kažu da odgovor na poziv nisu dobili te da "termin za sastanak još uvijek stoji".

"Predsjednica je pozivom na sastanak htjela iskazati namjeru postizanja zajedništva te, stavljajući osobne taštine i ego na stranu, sjesti i razgovarati o tome kako Hrvatskoj dati bolju budućnost. Predsjednica izražava nadu da će državni interesi prevagnuti nad osobnima jer Hrvatska u ovome trenutku treba zajedništvo, neovisno o stranačkoj pripadnosti", ističu u njezinu Uredu.

Dodaju kako nije riječ o konzulatacijama već o razgovoru o bitnim društvenim pitanjima, a predsjednica Republike o tome želi razgovarati sa svim dionicima, političkim strankama, sindikatima i poslodavcima.

Navode i da Grabar Kitarović od prvoga dana stupanja na dužnost poziva na konsenzus i zajedništvo zbog sveukupne teške situacije u kojoj se Hrvatska nalazi. Poručuju i da je u pismu u kojem političke stranke poziva na Pantovčak navela kako je cilj sastanka učvrstiti osnove društvene stabilnosti, kako bi se kreirao okvir za što povoljniji razvoj svih segmenata društva i gospodarstva.

Cilj je definiranje i postizanje suglasja o ključnim društvenim i gospodarskim problemima te njihovom rješavanju, a sve kako bi se ostvario željeni društveni i gospodarski razvoj Hrvatske, naglašavaju u Uredu predsjednice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene