Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva Darko Milinović optužio je SDP-ovce da, zajedno s udrugom 'Rode', omalovažavaju i vrijeđaju struku, odbacivši tvrdnje da je zbog novog Zakona o medicinskoj oplodnji rođeno 93 djece manje.


'Ako ne vjerujete meni, nemojte vrijeđati struku', poručio je Milinović SDP-ovcima, koji su na današnje saborsko aktualno prijepodne došli s bedževima na kojima je broj 93, a kojima su, kako su objasnili, htjeli ukazati da je u Hrvatskoj zbog novog zakona rođeno manje djece.

Vezani članci Slika nije dostupna A evo kakvi su zakoni o umjetnoj oplodnji u europskim zemljama... Slika nije dostupna Dječak čijeg su brata dobili da ga spasi i službeno je zdrav

>> Umjetna oplodnja po zakonu kod nas nemoguća?

Milinović, međutim, tvrdi da je u prva četiri mjeseca ove godine rođeno 40 djece više nego lani u istom razdoblju. 'SDP-ovci zajedno s Rodama vrše pritisak na stručnjake, vrijeđaju ih i omalovažavaju', rekao je. Kao odgovor na SDP-ove bedževe, Milinović je podignuo list papira s brojkom 10.000. 'Toliko je manje djece rođeno jer ste vi maltretirali trudnice i smanjili rodiljne naknade', poručio je SDP-ovcima. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju