Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednici zagrebačkih gradskih organizacija SDP-a i HNS-a, Davor Bernardić i Dragan Kovačević potpisali su okvirni sporazum o zajedničkom izlasku dviju stranaka na lokalne izbore u Zagrebu.


Prema tom sporazumu HNS će podržati SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Rajka Ostojića i dobiti mjesto dogradonačelnika.Bernardić je napomenuo kako sporazum još trebaju verificirati podružnice dviju stranaka, te da su se rukovodili načelom trenutnih mandata i pozitivnih primjera iz prakse na državnoj razini.

Bernardić: 'Zagrebački sporazum učvršćuje koaliciju SDP-HNS'

Vezani članci Davor Bernardić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Bernardić: "Kad bih i htio vratiti novac, ne znam kako bih to izveo jer nisam dobio novac, nego znanje" Slika nije dostupna HNS-ovci protiv 'kerumizacije' Zagreba, podržavaju Rajka Ostojića

Sporazum jamči da će koalicija SDP-a i HNS-a biti prije i postizborna, te da se učvršćuje, istaknuo je Bernardić. HNS će podržati i njega kao SDP-ovog kandidata za predsjednika Gradske skupštine, a stranačkim ograncima SDP-a na terenu dana je preporuka o suradnji s HNS-om i HSU-om, dodao je.

>> Ostojić: Milan Bandić je grijeh SDP-a; Bandić: Neka promijene još jednog kandidata


Predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević istaknuo je kako u kandidatu za gradonačelnika Rajku Ostojiću dobivaju čovjeka za europski Zagreb, koji više ne može funkcionirati na sadašnjim načelima, ne umanjujući zasluge za dobro učinjeno u proteklom razdoblju.Gradonačelnički kandidat Rajko Ostojić, uvjeren u pobjedu na izborima najavio je kako očekuju da će njihova koalicija u Gradskoj skupštini ostvariti većinu odnosno 26 mandata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook