Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treba priznati greške'

Ostojić: Milan Bandić je grijeh SDP-a; Bandić: Neka promijene još jednog kandidata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić izjavio je danas kako je Milan Bandić grijeh SDP-a. jer on ne dijeli njihova načela te da su u Bandićevu slučaju SDP-ovci pogazili svoja socijal-demokratska načela zbog višeg interesa, odnosno osvajanje vlasti.

'Našim simpatizerima i biračima moramo reći da je Milan Bandić naš grijeh; pali smo testirajući svoja načela na njemu', rekao je Ostojić na SDP-ovoj izvještajno-tematskoj konvenciji zagrebačkog SDP-a, te poručio da u Zagreb, umjesto kumova, treba vratiti umove.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Slika nije dostupna Nekoliko dana prije izbora Stotinjak SDP-ovaca okrenulo leđa stranci, najavili priklanjanje Bandiću

Bandić ne dijeli naša načela, čvrsto smo na to zažmirili i zatvorili oči, rekao je Ostojić pred oko 800 SDP-ovih izaslanika, okupljenih na konvenciji zagrebačkog SDP-a.

Vrijeme je, poručio je, da priznamo u čemu smo griješili kako ne bi ponovili greške i došli u raskorak sa svojim načelima.

SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Rajko Ostojić smatra da je takvo poglavlje iza SDP-a i da je ta knjiga zatvorena sada, kada to već nije učinjeno ranije.

>> Mađerić HDZ-ovcima: Zar zaista vjerujete da će naši birači biti za Bandića?!

Dodao je i kako priznaje da je SDP od načela odustao zbog višeg interesa, a čini se da je taj viši interes bio osvajanje vlasti. 'Zabili smo glavu u pijesak, ali to ne može biti opravdanje. Pali smo na ispitu, ljestvici civilizacijskih vrijednosti', rekao je Ostojić.

Otkad je Bandić izašao iz SDP-a nema više zamjena zemljišta, a pobjeda SDP-a na ovim izborima prilika je da se prekine praksa pogodovanja kumovima, odnosno da se u Zagreb vrati umove, a ne kumove, dodao je.

Odgovarajući kasnije na pitanje novinara znači li to njegovo prizanje da je SDP zažmirio i na moguću korupciju, rekao je kako to treba istražiti do kraja.

Novinare je zanimalo i tko je odlučio da se u ime viših interesa zažmiri na načela i zamjera li to predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću, odgovorio je kako se to naprosto dogodilo i da se sada treba zatvoriti to poglavlje zbog čega i postoje konvencije.

Bez obzira šta oni govore, građani znaju, moje drage Zagrepčanke i Zagrepčani znaju što smo zajedno napravili. Pitanje je hoće li do izbora promjeniti još kojeg kandidata. Moguće je i to kako stoji rejting. Ja bih na njihovom mjestu promjenio još jednoga. Milan Bandić SDP je to danas učinio i zatvorio knjigu koja se zove Milan Bandić, poručio je Ostojić.

Rajku Ostojiću potporu su danas došli dati i kolege iz Vlade, ministri Ranko Ostojić, Gordan Maras, Mirando Mrsić, te potpredsjednik stranke Zlatko Komadina i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

Veliki pljesak izaslanika dobila je saborska zastupnica i nekadašnja ministrica zaštite okoliša Mirela Holy. U svom kratkom obraćanju pozvala je SDP-ovce da podrže Ostojića, rekavši kako se ona na vlastitom primjeru uvjerila da je riječ o 'velikom čovjeku, političaru i drugu', koji je bio uz nju kada su mnogi u stranci okretali od nje glavu.

'S Rajkom Zagreb će biti crven, ali i zelen', poručila je Holy uvjerena kako će Ostojić puno više učiniti na zbrinjavanju okoliša i otpada. (T.V.Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene