Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Satelitski uočena mrlja od 13 četvornih kilometara na moru nije pronađena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska agencija za sigurnost plovidbe uputila je u 11,44 sati poruku Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci da je oko sedam milja od Vrsara satelitski uočena mrlja na moru, veličine oko 13 četvornih kilometara, ali nije bilo potrebe za sanacijom jer mrlja nije pronađena, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

O tome je obaviještena pulska Lučka kapetanija koja je na mjesto onečišćenja odmah poslala brodicu Lučke ispostave Poreč, te brod EKO II tvrtke Dezinsekcija d.d. iz Rijeke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porečki 19-godišnjak Zanimljiv ulov policije: Kod mladića pronašli stotine krivotvorenih eura, a onda su mu pretražili kuću... Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem

Satelit bilježi i najmanje promjene na površini mora, no na navedenoj lokaciji utvrđeno je da ne postoji nikakvo onečišćenje površine mora uljnog podrijetla. Također, ne osjeća se miris, te nema presijavanja boja na površini mora, što bi inače upućivalo na uljno onečišćenje, stoji u priopćenju ministarstva.

Zbog dojave o mrlji u Puli se danas sastao i Stožer za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u Istarskoj županiji koji je zaključio kako nema potrebe za sanacijom satelitski uočene mrlje, s obzirom na to da se ona ne očitava na površini mora.

I dalje se provodi pojačani nadzor navedenog područja, navodi u priopćenju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene