Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: 'U New York idem ja, a ne predsjednik'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader izjavio je da je odlučio ići u New York na Opću skupštinu Ujedinjenih naroda, komentirajući izjavu predsjednika Republike Stjepana Mesića kako bi bilo bolje da tamo ide on, a ne premijer.

Predsjednik Mesić razmišlja 'dobro i ispravno i ja bih na njegovom mjestu tako razmišljao. Međutim, odluku sam donio i idem u New York', rekao je premijer Sanader prilikom obilaska gradilišta Arene Zagreb. 

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

Dodao je kako to i nije bila Predsjednikova izjava, nego izvadak iz njegova dnevnika koji je pisao dok je bio u New Yorku i koji je jučer objavljen u jednom tjedniku.

Sanader je odgovorio da je zadovoljan tijekom pregovora i suradnjom s Europskom komisijom. 

'Naravno da bismo mogli biti i nešto brži, ali to ne ovisi samo o nama', jer su, kako je rekao, 'za stolom uvijek dvije strane'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene