Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader SDSS-u nudi mjesto potpredsjednika Vlade za vanjsku politiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici SDSS-a usuglasili su danas s mandatarom Ivom Sanaderom konačni tekst koalicijskog sporazuma, a toj stranci ponuđeno je mjesto potpredsjednika Vlade za vanjsku politiku i europske integracije.

"Prošli smo sva poglavlja, pročistili tekst sporazuma i on je pripremljen za potpisivanje, nakon što se o njemu danas očituje Predsjedništvo SDSS-a", rekao je novinarima potpredsjednik stranke Milorad Pupovac, nakon petosatnog sastanka u sjedištu Vlade.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac O rezultatima izbora Pupovac: "Duhove koji su pušteni prije izbora treba vratiti u bocu" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Izvijestio je da je SDSS-u ponuđeno potpredsjedničko mjesto u Vladi, kao i druga mjesta u izvršnoj vlasti, na različitim razinama.

"Ponuđeno nam je jedno potpredsjedničko mjesto, uz druga mjesta na nivou državnih tajnika i pomoćnika ministara", kazao je Pupovac, ali nije želio reći hoće li osobno obnašati dužnost potpredsjednika Vlade, dok se o tome ne očituje stranačko Predsjedništvo.

Izvijestio je i da je postignut dogovor o osnivanju posebnog
ministarstva regionalnog razvoja, koje će voditi HDZ-ovac Petar Čobanković.

"U tom će ministarstvu i SDSS imati svog predstavnika", dodao je.

Koalicijski sporazum s HDZ-om SDSS će potpisati danas ili sutra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene