Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Potpuno je svejedno gdje su ministri na listama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader danas je, nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na groblju Mirogoju, komentirao, na upit novinara, mjesta nekih (sadašnjih) ministara na kandidacijskim listama HDZ-a, te istaknuo kako je svejedno na kojem će mjestu biti ministri jer da, prije svega, HDZ vjeruje u izbornu pobjedu.

"Znači, potpuno je svejedno gdje će ministri biti, osigurat ćemo dovoljan broj mandata, a osim toga, kao što znate, ministri ne mogu biti (zastupnici) u Hrvatskom saboru", izjavio je novinarima premijer Sanader.

Pročitajte i ovo Darko Milinović Počela je paljba FOTO Milinović objavio golišave fotografije sebe i ministra Habijana: "Za usporedbu evo slika, da se ne moram skidati pred vama" Akademski moral; ilustracija - 2 Provjereno donosi U Hrvatskoj žive superljudi? Istovremeno rade kao ministri i penju se po akademskoj ljestvici: "Jesmo li došli do toga da je netko na funkciji odjednom toliko pametan?"

"Prema tome, oni ministri koji su nešto niže na ljestvici u svojoj izbornoj jedinici, imaju najveće šanse da opet budu ministri. A, oni (kandidati) koji su malo više, oni imaju šanse da budu ponovno saborski zastupnici. To je logika, i to je jedina logika", rekao je Sanader.

HDZ "vjeruje u pobjedu, i sva mjesta na koja smo postavili
(kandidate) očekujemo da će biti i ostvarena", zaključio je Sanader. 

>> Za jednu fotelju u Saboru natječe se čak 23 političara!

Na kandidacijskim listama HDZ-a ministrica Kolinda Grabar Kitarović je na 5. mjestu u osmoj izbornoj jedinici, ministar Ivica Kirin je na 7. mjestu, a Berislav Rončević na 8. mjestu u četvrtoj izbornoj jedinici, ministar Neven Ljubičić je na 8. mjestu u sedmoj izbornoj jedinici dok je ministrica Ana Lovrin na 8. mjestu u devetoj izbornoj jedinici.

Novinari su premijera Sanadera ponovno pitali slaže li se s ocjenom predsjednika Republike Stjepanom Mesićem kako je bolje velika koalicija nego mogući novi izbori, u slučaju da bude izjednačen rezultat (HDZ-a i SDP-a) u prvom krugu Parlamentarnih izbora.

"Znate da ne odgovaram na hipotetička pitanja, ali kada bi i bilo tako, neće biti velike koalicije i neće biti novih izbora", rekao je Sanader. Naglasio je da prema hrvatskim zakonima "najprije prvi mandatar ima mjesec dana (za sastaviti Vladu)", "a ako on ne uspije sastaviti Vladu, onda ima drugi mandatar mjesec dana. Prema tome, ima dva mjeseca za sastav Vlade, što je sasvim dovoljno", rekao je premijer Sanader.

Na pitanje novinara kako komentira zalaganje predsjednika Mesića za veliku koaliciju (HDZ-a i SDP-a), Sanader je odgovorio da "ne samo predsjednik Mesić, već i neki drugi čimbenici političkoga i javnog života forsiraju tu koaliciju, svatko iz svojih razloga.
 
Ali, mislim da je ključni razlog taj što HDZ pobjeđuje, a SDP gubi, pa im je malo žao i vjerojatno bi htjeli spasiti nekako SDP", ocijenio je predsjednik Vlade Sanader.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene