Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer u Varšavi

Sanader očekuje pobjedu pučana na izborima za euro-parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader, koji u četvrtak sudjeluje na kongresu EPP-a u Varšavi, očekuje pobjedu europskih pučana na izborima za novi saziv Europskog parlamenta u lipnju.

Drugi dan kongresa započeo je govorom Lecha Walese, vođe 'Sindikata', koji je podsjetio na vrijeme koje je prethodilo rušenju Berlinskog zida i ujedinjenju Europe i pozvao i današnje čelnike ujedinjene Europe da surađuju, u interesu svih građana Europe.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u SAD-u "Ne u naše ime" Prosvjednici okupirali jednu zgradu američkog Kongresa, traže prekid vatre u Gazi Slika nije dostupna Pohvale Sanaderu u Kongresu

Europska pučka stranka je ona politička snaga koja je uvijek bila u borbi za zajedničke vrijednosti, suradnju umjesto konfrontacije, solidarnost i za međunarodno pravo 'Kongres EPP-a u Varšavi još je jedan dokaz snage ove europske obitelji u europskoj politici. I u izbornoj deklaraciji afirmiraju se europske vrijednosti kojima se priključila i Hrvatska, ali i posebno HDZ, koji je uz HSS dio te obitelji. Mi očekujemo pobjedu na europskim izborima u lipnju', kazao je u svom govoru Sanader.

Gospodarska kriza nosi izazove

Sanader je u govoru na kongresu ustvrdio da gospodarska kriza nosi posebne izazove, a posebno za EPP koji ima i čelna mjesta u Europskoj komisiji i bitno utječe na rješavanje krize. 'Morat će se tražiti nova paradigma kapitalizma, to je sada potpuno jasno. Trebat će veća odgovornost za sredinu u kojoj se živi i radi i ostvaruje profit, veći socijalni dijalog', kazao je Sanader.

'Europska pučka stranka je ona politička snaga koja je uvijek bila u borbi za zajedničke vrijednosti, suradnju umjesto konfrontacije, solidarnost i za međunarodno pravo. EPP je bio i za uključivanje svih snaga u proces integracija u EU. Ako nekoga ostavimo po strani to je izvor za nove probleme', kazao je hrvatski premijer i zauzeo se za daljnje proširenje Europske unije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene