Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sanader: Neće biti novih optužnica iz Haaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Sanader demantirao je medijske napise da je Haški sud osumnjičio još 15 hrvatskih časnika za ratne zločine u Oluji - generala Damira Krstičevića, brigadira Antu Kotromanovića te još 13 bivših suboraca generala Gotovine.

Naime, Haški sud već tri godine nema pravo podizati optužnice pa hrvatski časnici na sud mogu biti pozvani samo u svojstvu svjedoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna javili se i Suverenisti Potpredsjednik Vlade oštro reagirao na najavu novih optužnica iz Srbije: "Ta teza im neće proći" Slika nije dostupna USKORO SASTANAK U VLADI Lošo i Miljavac o najavi optužnica iz Srbije: "Njima je najveći zločin hrvatska država"

>> HSS proslavio svoj dan s predstavnicima HSLS-a i HDZ-a 

Početak suđenja generalu Gotovini se približava, a kako Tužiteljstvo nije prikupilo dovoljno dokaza ubrzano traži svjedoke. 

- Ono što mogu reći je da ne može biti novih optužnica, to je definitivno, u Hagu ne može biti novih optužnica, jer po rezoluciji vijeća sigurnosti rok za optužnice bio je 31. prosinca 2004. Poslije toga ne može biti novih optužnica, ali oni mogu zvati ljude da daju iskaze o Oluji i vjerojatno to čine, rekao je Sanader.

Kazao je kako to sigurno "nije ugodno" jer dolazi u vrijeme kada je na privremenu slobodu Haški sud pustio Veselina Šljivančanina osuđenog za ratni zločin na Ovčari na pet godina zatvora.

Sanader je rekao kako će Hrvatska, koja je nezadovoljna blagim presudama vukovarskoj trojci, inzistirati da Šljivančanin kao i Mile Mrkšić i Miroslav Radić "na temelju drugih zločina koje su oni počinili" dođu u Hrvatsku "da ih se izruči Hrvatskoj i da im se u Hrvatskoj sudi".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene