Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Ne trebaju nam Tadić i Rožić, imamo svoje ljude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas je odgovorio na pitanja novinara, koje je zanimalo ima li istine u glasinama da iza odlaska Tončija Tadića i Miroslava Rožića iz HSP-a stoji HDZ.

Na pitanje je li istina da je HDZ Tadiću i Rožiću diskretno uputio određene ponude te da je jedan od te dvojice sada već bivših HSP-ovaca viđen u sjedištu HDZ-a, Ivo Sanader je odgovorio da nitko iz HDZ-a u tom smislu nije s njima razgovarao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader dolazi riješiti situaciju? Pet članova HSP-a ograđuju se od potpore Đapiću , HDZ će razmotriti stanje u koaliciji Slika nije dostupna Đapić: Sanaderu će biti bolje da ne ovisi o našem glasu

- Krivicu za neuspjeh vlastite stranke najlakše je prebaciti na drugoga, rekao je Sanader.

Sanader je dodao da ove posljednje 'turbulencije' u HSP-u dovode stranku u krizu te je opet pozvao birače koji su namjeravali svoj glas dati HSP-u da ga daju HDZ-u te je ponovno stao iza svoje izjave da je svaki glas za HSP zapravo glas za SDP.

Sanader je naglasio i HSP-ovu ulogu u krizi u Osijeku, a  izlazak dvojice istaknutih HSP-ovaca iz stranke ocijenio je rezultatom politike koja nema konzistentnosti, nego se događa iz dana u dan. 

Na pitanje ima li barem teoretski u timu HDZ-a mjesta za Tadića i Rožića, Sanader je odgovorio da HDZ ima dovoljno svojih ljudi te da 'ovo nije ni mjesto ni vrijeme za kadrovske križaljke.

No, naglasio je da su Miroslav Rožić i Tonči Tadić iskusni političari i zastupnici te da "to što su s nekim popili kavu ne znači da će promijeniti mišljenje i donijeti tako tešku odluku".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene