Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Ivo Sanader, komentirajući izjavu predsjednika Stjepana Mesića koju je jučer objavio internet portal Index, rekao je kako drži da je 'predsjednik Republike Mesić pokazao svojim djelovanjem i onim što govori, da je istinski privržen vrijednostima suvremene Hrvatske i Europe, a to su demokracija, sloboda, vladavina prava, poštivanje ljudskog dostojanstva i antifašizma, koji je ugrađen u temelje Hrvatske i Europe'.


'Hrvatska je umorna od rasprava o prošlosti, i ako bi nam netko želio nanijeti zlo, bilo tko, onda bi nam stalno iznova nametao raspravu o prošlosti - tko je gdje bio i što rekao. Mislim da smo u Hrvatskoj svi konačno sazreli da se posvetimo sadašnjosti i budućnosti, ne zaboravljajući prošlost koja je bila krvava i teška, i prošlost podjela u hrvatskom nacionalnom biću', izjavio je premijer Sanader uoči komemoracije u Starogradskoj vijećnici, u povodu 7. obljetnice smrti predsjednika Franje Tuđmana.

Vezani članci Slika nije dostupna Tajno se sastali Ivo Sanader i Stjepan Mesić Slika nije dostupna Mesić: Milanović je trebao čestitati Sanaderu

'Čekam kada će doći vrijeme da se više nećemo opterećivati temama iz prošlosti ne da je zaboravimo nego da iz nje učimo i ostavimo je povjesničarima', napomenuo je premijer Sanader.