Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na novi prosvjed bivši radnici Jadrankamena došli su, prema riječima njihova sindikalnog vođe, kako bi iskorijenili korupciju i kriminal koji su 'plodno tlo našli u zgradi Općine Pučišća'.


Bivši radnici Jadrankamena iz Pučišća na Braču započeli su rano jutros prosvjed na platou pred tvornicom pod motom "Sad je dosta", a nakon toga će prosvjednici otići pred zgradu općine, doznaje se od Tončija Drpića iz Nezavisnog sindikata Jadrankamena.

Vezani članci Slika nije dostupna Tvrtke nakon Brune Orešara... Slika nije dostupna Radnici Jadrankamena protiv stečajnog upravitelja

>> Jadrankamen: Drpić i radnici privedeni pa pušteni

Drpić je za Hinu rekao kako im je nakana "prosvjedom upozoriti i potaknuti sve na reakciju institucija sistema, a sve u cilju sprečavanja daljnje pljačke rudnog bogatstva Hrvatske". Dodao je kako se Jadrankamen sustavno uništava. "Cilj nam je konačno iskorjenjivanje korupcije i kriminala koja je plodno tlo našla u zgradi općine Pučišća", ustvrdio je Drpić.

Na prosvjedu se trenutno nalazi dvadesetak bivših radnika, ali isto toliko i policije koja osigurava tvornicu, a kasnije će i zgradu općine. Bivši radnici Jadrankamena prosvjed su na vrijeme prijavili policiji.

Radnici Jadrankamena iz Pučišća povremeno prosvjeduju već godinu dana. Počelo je s neisplatom plaća, a nastavilo sa stečajem te tvrtke, te izborom stečajnih upravitelja. Radnici cijelo vrijeme govore o nezakonitoj privatizaciji pozivajući državu da spasi Jadrankamen.

Posljednji put u ovoj godini su prosvjedovali pred tvornicom krajem studenoga i to dva dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju