Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnici Jadrankamena u Pučišćima na otoku Braču jutros u 7 sati započeli su radni dan.


Tonči Drpić, sindikalni povjerenik Jadrankamena, rekao je kako je policija jutros sa svojim vozilom bila unutar kapije tvornice. 'Bili su korektni, zamolili smo ih da izađu van kapije, jer policija nema što tražiti unutra, to je okupacija Jadrankamena', rekao je.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Slučaj Jadrankamen': Vjerovnici prihvatili prijedlog o nastavku proizvodnje Slika nije dostupna Što mislite o policijskoj intervenciji na Braču?

Dodao je kako je policija nakon molbe izašla van, a radnici su ušli unutra i započeli s poslom. 'I jučer smo mogli normalno raditi i zaraditi, da se nismo morali boriti s policijom', rekao je Drpić.

>> Radnici Jadrankamena pušteni iz policije, jedan 'zaradio' kaznenu prijavu

Naglasio je kako nemaju informacija hoće li u Jadrankamen i danas dolaziti stečajni upravitelj, no zna što će oni učiniti ako se jučerašnja situacija ponovi. 'Mi ćemo ga ponovno spriječiti u dolasku u tvornicu', rekao je Tonči Drpić.

Podsjetimo, poliicja je jučer blokirala kuće radnika i sindikalista Jadrankamena kako bi ih onemogućila u prosvjedu i omogućila stečajnom upravitelju da dođe u Jadrankamen. Mještani su izlaskom na ulice onemogućili policiju u svojem poslu. Zbog otežavanja posla policiji i pružanja otpora, privedeno je deset osoba.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.