Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tonči Drpić i pet radnika uhićeni su zbog sumnje u kazneno djelo samovlasti te oštećenja tuđe stvari.


Nakon obavljene kriminalističke istrage, iz policijske su postaje pušteni sindikalni povjerenik Jadrankamena Tonči Drpić i pet radnika te tvrtke. Uhićeni su jutros zbog sumnje u kazneno djelo samovlasti, a dvojica od njih i zbog oštećenja tuđe stvari.

Vezani članci Slika nije dostupna Štete li radnici Jadrankamena i sebi svojim postupcima? Slika nije dostupna Ranko Ostojić: Pogriješio sam komunicirajući s Drpićem preko Facebooka

>> Incident na prosvjedu radnika Jadrankamena: Sindikalac dobio po glavi

Prema policijskom priopćenju, šest je osoba jučer ujutro promijenilo bravu na ulaznim vratima sindikata Jadrankamena u Pučišćima na Braču, koja su zapečaćena po nalogu stečajne upraviteljice Anči Bašić.

Tonči Drpić tvrdi kako je sadašnja uprava prije sedam dana provalila u sindikalne prostorije, odakle je iz blagajne nestalo 500 kuna te četiri važna dokumenta. Rekao je i da policija tada nije reagirala.

'Nama kao sindikatu nakon dolaska stečajne upraviteljice nitko nije otkazao prostoriju, a trebali su po zakonu. Kad sam policiji prijavio provalu, rekli su mi da se obratim sudu. Vidite da zakon nije prema svima isti', dodao je Drpić.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook