Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugo toplo ljeto (za njih)

Nakon idućeg tjedna ionako poluprazna sabornica bit će potpuno prazna, a zastupnici – na dvomjesečnoj pauzi

Dugo ljeto saborskih zastupnika (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Dugo ljeto saborskih zastupnika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dugo ljeto saborskih zastupnika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Nakon idućeg tjedna sabornica će biti potpuno prazna jer zastupnicima počinje ljetna stanka koja traje čak dva mjeseca. No svi redom poručuju kako to ne znači da će se tijekom ljeta samo odmarati.

Sabor zasjeda još sljedeći tjedan, a nakon glasovanja u petak počinje dugo toplo ljeto. Na ljetnu stanku saborski zastupnici kreću od 14. srpnja, a odmaraju se najmanje do 15. rujna koji pada u subotu.

Pročitajte i ovo Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV PROBLEMI KOLEGA U SABORU U Saboru frcale iskre između Zekanović i Selak Raspudić zbog umjetne inteligencije

Zastupnici Mosta poručuju da će im ljeto će biti radno.

"Bit ćemo u svim krajevima Hrvatske. Imamo dovoljno vremena i želje da pokažemo građanima da postoji i politička opcija kojoj je stalo do njih", rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

No konkretne aktivnosti ne nabrajaju, ali kažu da radom Sabora do ljetne stanke nisu zadovoljni.

"Mi raspravljamo o nekakvim izvješćima, o svemirskoj suradnji, nekim stvarima koje nisu bitne za hrvatske građane, a o ključnim stvarima ne raspravljamo ili raspravljamo u 10 sati navečer", rekao je Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta.

SDP-ovci će na odmor usred žestoke krize. Pobunjenicima je predsjednik SDP-a Davor Bernardić jasno rekao da neće dati ostavku te najavio da SDP čeka radno ljeto, koje već iduću subotu počinje Glavnim odborom stranke.

"Stanje u stranci biti će jedna od tema nakon koje će stvari biti nešto jasnije. Ljeto ne bi trebalo biti opterećeno tim sukobom osim ako netko ne nastavi, a to je onda preuzimanje odgovornosti na sebe", rekao je Davorko Vidović, politički tajnik SDP-a.

Živi zid u subotu je bio na štruklijadi u Kumrovcu, a za vrijeme ljetne stanke biciklom će obilaziti Hrvatsku. Najavljuju i političke aktivnosti.

"Nastavljamo se baviti kaznenim prijavama za zloupotrijebe informacija i položaja oko Martine Dalić i Ante Ramljaka. Nisam zadovoljan radom Sabora, rad se urušio novim poslovnikom koji je ubio raspravu i dijalog", rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Vlada se na sjednici neće sastati 21 dan, od 2. do 22. kolovoza. Po najavama političara, moći će ih se vidjeti na terenu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene