Hrvatski sabor u četvrtak zasjedanje nastavlja raspravom o radu Državnog ureda za reviziju za 2014. godinu.U tom je izvještajnom razdoblju Državni ured za reviziju obavio 319 revizija, od čega 245 financijskih revizija (revizija financijskih izvještaja i poslovanja) te 74 revizija učinkovitosti.


Obavljen je i uvid u financijske izvještaje 102 izvanparlamentarne političke stranke i 665 članova predstavničkih tijela lokalnih jedinica kojima je prestao mandat tijekom 2013.

Vezani članci Boris Milošević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Milošević: "Nacionalna netrpeljivost izjeda društvo, Ježurku Ježića smo izbacili iz lektire zato što ga je napisao Srbin" Nataša Novaković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Novaković kaže da gotovo godinu dana nemaju komunikaciju s Ministarstvom uprave

Financijske se revizije odnose na državni proračun, 18 proračunskih korisnika, 111 lokalnih jedinica, devet drugih subjekata revizije, 68 turističkih zajednica i Institut za turizam, 29 političkih stranaka, šest nezavisnih zastupnika te dva člana predstavničkih tijela lokalnih jedinica.

'Novi zakon će pokojnike pretvoriti u robu'

Revizijom Godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2013. godinu i revizijom 18 proračunskih korisnika utvrđene su nepravilnosti i propusti koji se odnose na planiranje, računovodstveno poslovanje i financijsko izvještavanje, prihode i potraživanja, rashode, imovinu, javnu nabavu, državna jamstva, te dug državnog proračuna.

O Godišnjem izvještaju o izvršenju Državnog proračuna RH za 2013. godinu izraženo je uvjetno mišljenje, a o financijskim izvještajima i poslovanju proračunskih korisnika za 2013. izražena su dva bezuvjetna i 16 uvjetnih mišljenja.

Od ukupno 245 subjekata koji su obuhvaćeni financijskom revizijom, za 67 je izraženo bezuvjetno mišljenje, za 174 uvjetno te za četiri nepovoljno mišljenje. U tom izvještajnom razdoblju Državni ured za reviziju je dao 1.919 naloga i preporuka. Od ukupno 1.381 naloga i preporuka danih u prethodnoj reviziji, postupljeno je ili su u postupku izvršenja 922, dok po 459 naloga i preporuka nije postupljeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook