Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podjele među zastupnicima

U Saboru žestoko o proračunu: Svi protiv svih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao jedan od glavnih razloga rebalansa istaknuta je sanacija zdravstva.

Replika na repliku, načelo 'svi protiv svih', međusobne optužbe oporbenih i vladajućih 'dale' su ton današnjoj saborskoj raspravi o Vladinu prijedlogu rebalansa ovogodišnjega državnog proračuna.

Kukuriku koalicija imala je sve preduvjete za uspjeh, Hrvatska je ušla u NATO i EU, oko nas bi trebala biti dobra atmosfera, a mi hrlimo u depresiju i ideološke podjele, rekao je laburist Branko Vukšić.

>> Sabor: 'Jedina mogućnost ljudima da prežive jest da se isele'

Pročitajte i ovo Ivan Turudić "HDZ-ov čovjek" Burna rekacija oporbe nakon Vladina prijedloga: "Ako on postane glavni državni odvjetnik, više ne možemo ništa očekivati" Hrvatski sabor Četverosatno izjašnjavanje Vlada odbila sve amandmane o rebalansu proračuna oporbenih zastupnika i klubova, dolazi i do promjene u zastupničkim redovima

Političare na vlasti prozvao je da umjesto reformi ugađaju biračima, da su prije izbora 2011. 'galamili' da im je posao osigurati građanima posao, a osigurali su neozbiljno rebalansiranje i nerealne proračunske planove.

Igor Rađenović
(SDP) istaknuo je da su uvođenje reda, štednja i racionalizacija poslovanja politika aktualne Vlade, a sanacija zdravstva jedan od glavnih razloga rebalansa.

Na prozivke iz HDZ-a upitao je zašto HDZ-ove vlade nisu prepoznale potrebe gospodarstva, umjesto stečajeva osmislile predstečajne nagodbe, dokapitalizirale HBOR? Zašto su, pita, predana upravljačka prava u INI, zašto su zapošljavani razni Buljubašići u HEP-u i drugdje, zašto je u zdravstvu potpisan nerealan kolektivni ugovor?

Zašto je u zdravstvu stvoren novi dug od dvije milijarde kuna samo u ovoj godini, uzvratio je Rađenoviću bivši ministar zdravstva Darko Milinović (HDZ).

Frano Matušić (HDZ) kazao je da 2011., posljednjoj godini HDZ-ove vlasti, nije bilo gospodarskog pada, već stagnacije. Naslijedili ste stagnaciju, ali već 2012. gospodarstvo je palo dva posto, a ove će pasti 0,8 posto, rekao je Matušić.

>> VIDEO U Saboru o poznatoj pjevačici

Nezavisni zastupnik Damir Kajin rekao je da nitko ne traži amnestiju za dvije protekle godine, ali pita čemu amnezija za razdoblje 2003. - 2011. (kada je vladao HDZ). Tko će ulagati u Hrvatsku, opustošena smo zemlja, rekao je Kajin.

Zašto je opustošena, jel' Hrvatsku pogodio tajfun el ninjo ili nešto drugo, pita se Marin Jurjević (SDP) i odgovara da je to bio tajfun HDZ-ove vlasti duge 17 godina. U naletu tajfuna privatizacije otpuhano je 350 tisuća radnih mjesta, rekao je Jurjević.

Hrvatsku je, uzvratio mu je Darko Milinović (HDZ) najviše opustošio el komunizmonjino koji je u Splitu izazvao tsunami el Bajonjino.

Na Kajinovo spominjanje korupcije, Goran Jandroković (HDZ) upitao ga je je li pri tome mislio i na IDS, stranku čiji je bio dugogodišnji član, a o kojoj je nakon razlaza govorio kao o mafijaškoj organizaciji koja vlada Istrom?

Kajin tvrdi da se sa IDS-om razišao zbog toga što je otvoreno, mimo volje građana koalirao sa HDZ-om. I kad se 'u to umiješalo nešto bijelo' - rekao sam dosta, izjavio je Kajin ne objašnjavajući što konkretno time misli.

Mladen Marelić (SDP) u raspravu je uveo elemente pobožnosti kazavši HDZ-ovcima kako bi svako jutro trebali paliti svijeću za zdravlje ministra financija da bi stigao ispraviti sve loše što su napravili. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene