Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sabor HDSSB-a najavljen za 23. lipnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje Krešimir Bubalo izjavio je da će se 2. sabor stranke održati 23. lipnja u Osijeku, čime će se označiti početak predizborne kampanje za parlamentarne izbore.

Na stranačkom saboru bit će predloženo da se za novoga predsjednika HDSSB-a izabere saborski zastupnik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, a za sada se ne zna hoće li biti još kandidata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Na djelu je nastavak političkog progona' HDSSB se obrušio na vladajuće: 'Njihovo ponašanje je sramotno' Slika nije dostupna Jordan smatra da u HSU-u ima 'previše demokracije'

Također je rekao kako u HDSSB-u žele da svatko ponese svoj dio odgovornosti i da se u skladu s tim rasporede dužnosti. Dodao je kako će on osobno ubuduće više radio na vođenju udruge Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje, koja okuplja oko 20.000 članova, a Glavnom odboru stranke predlaže da Šišljagić bude osoba koja će se više usmjeriti prema radu stranke, posebice u pripremama za parlamentarne izbore.

Kadrovske promjene Bubalo je obrazložio težim usklađivanjem obveza budući da je, uz dužnost osječko-baranjskog župana, proteklih mjeseci vodio i udrugu i stranku.

Na novinarski upit odgovorio je kako neće biti ujedinjavanja stranke i udruge.

Šišljagić je rekao da će Glavni odbor stranke sutra razmatrati
prijedlog predsjednika HDSSB-a o razdvajanju čelnih dužnosti u stranci i udruzi, dodajući da se u stranačkim tijelima o tome već nekoliko puta razgovaralo, a Bubalo će 'sigurno biti na listi za Hrvatski sabor'.

'U stranci smo ocijenili da politički utjecaj ne trebamo imati samo na lokalnoj razini, nego i na državnoj, te u tom smislu želimo ojačati stranku i postići što bolji rezultat u Hrvatskome saboru', rekao je Šišljagić.

Bubalo je rekao je kako će se na saboru predstaviti program stranke i njezine strateške smjernice političkog djelovanja za izbore, napominjući kako se procjenjuje da će troškovi predizborne kampanje biti oko 1,5 milijuna kuna.

'Ne vidimo neprijatelje na političkoj sceni, ali vidimo jasno
političke protivnike. Suradnja je moguća s onima koji budu spremni na razgovore o projektima koji dolaze iz Slavonije i Baranje', dodao je Bubalo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene